reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeony RX 5500 XT se objevily v obchodě, jaké jsou a kolik stojí?

5.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Radeony RX 5500 XT se objevily v obchodě, jaké jsou a kolik stojí?
AMD Radeon RX 5500 XT by se měly už brzy dostat do prodeje či alespoň oficiálního předprodeje, přičemž ten neoficiální už v podstatě začal. Můžeme se tak podívat na úvodní nabídku i ceny. 
Jedná se konkrétně o nabídku čínského prodejce JD.com, která znamená potvrzení, že AMD přijde s Radeonem RX 5500 XT velice brzy. Dle starších informací by se tato karta měla začít prodávat od 12. prosince, čili přesně za týden. Obchod má zatím na svých stránkách zástupné obrázky, aby snad neporušil nějaké ujednání, přičemž zástupné mohou být i ceny nabízených karet. 
 
 
Ukazuje se ale aspoň to, že by ihned měly nastoupit různé verze od AIB partnerů firmy AMD, jako je Sapphire, XFX nebo Yeston. Obchod umožňuje si již nyní zamluvit svou kartu za zálohu 100 juanů a 8GB verze karet nabízí za 1499 juanů, což je necelých 5000 Kč. A i zde se píše o dodání nejdříve 12. prosince. 
 
 
Vypadá to také, že GPU na kartách Radeon RX 5500 XT bude asi jen opravdu jen ten samý čip se 1408 Stream procesory, možná s vyššími takty. O tom se ostatně mluvilo už dříve a nyní je to v podstatě potvrzeno, takže AMD si zřejmě zarezervovalo Navi 14 s 1536 Stream procesory pouze jako Radeon Pro 5500M pro společnost Apple. 
 
Server VideoCardz také píše, že dle jeho informací cena ještě nebyla oficiálně stanovena, takže to, co udává čínský obchod, může být nadhodnocená částka. Ale uvidíme, a to již brzy. AMD má také ještě možnost tyto karty představit 7. prosince, což je ovšem sobota. Datum 12.12. jako začátek prodeje ale už můžeme brát jako fakt.  


reklama