reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Raspberry Pi Foundation otevřelo první kamenný obchod

9.2.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Raspberry Pi Foundation otevřelo první kamenný obchod
Organizace stojící za populárním minipočítačem Raspberry Pi otevřela v Británii svou první kamennou prodejnu. Zákazníci se tam mohou podívat na některé možnosti využití a samozřejmě zakoupit počítač i příslušenství.
Pokud byste si chtěli zakoupit jednodeskový počítač Raspberry Pi, patrně si ho objednáte z internetového obchodu. Nezisková organizace Raspberry Pi Foundation ovšem tento týden přidala nový prodejní kanál v podobě vlastního kamenného obchodu. Otevřen byl v britském univerzitním městě Cambridge, konkrétně v tamním obchodním centru Grand Arcade. Přímo v obchodě si mohou zákazníci zakoupit některý z minipočítačů včetně nejnovějšího modelu Raspberry Pi 3 A+. K dispozici ovšem budou také knihy o Raspberry Pi, příslušenství a dárkové předměty jako například hrnečky s malinovým logem. Některé produkty budou exkluzivně dostupné pouze v obchodě.
 
 
Hlavní výhodou Raspberry Pi Store bude možnost si vše prohlédnout na vlastní oči a vyzkoušet. Kromě demonstrace využití počítače by měl být k dispozici jeden model, se kterým si zákazníci mohou hrát. Obchod funguje zcela bezhotovostně, takže zaplatit lze pouze platebními kartami. V tuto chvíli neexistuje možnost si zboží objednat přes internet a vyzvednout v prodejně, zakoupit produkty Raspberry Pi online lze tedy nadále pouze přes obchody třetích stran. Raspberry Pi Store neslouží ani jako servisní středisko, případné reklamace produktů zakoupených mimo kamennou prodejnu lze tedy provést pouze u daného prodejce.
 
 
Raspberry Pi Foundation zatím neoznámila plány otevřít další prodejny, ať už ve Velké Británii nebo jinde v Evropě.
 


reklama