Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer Ifrit bojuje proti "headsetovým vlasům"

24.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Razer Ifrit bojuje proti "headsetovým vlasům"
Razer si pro propagaci svého nejnovějšího herního headsetu vzal na pomoc fenomén headsetových vlasů. Vytvořil produkt Ifrit, který nám má zajistit, abychom tímto "postižením" už netrpěli a naše kštice byla vždy dokonalá. 
Razer si vybral název Ifrit velice příhodně, protože ten představuje mocného a zlého džina (neplést s ginem, to je zase jiný démon), který je zobrazován s velkými rohy pnoucími se nad hlavu. Jako takový by si tedy těžko mohl pohodlně nasadit klasický headset. 
 
 
Přiznám se také, že pojem headsetové vlasy šel doposud zcela mimo mě, především proto, že velká sluchátka používám minimálně, ale i kdyby ano, neměly by moc co splácnout. Headsetové vlasy totiž mohou vypadat nějak takto: 
 
 
V takovém případě už ani nejde o záležitost rozmařilosti. Průsek vedoucí od ucha k uchu je možná zajímavý prvek, ale pokud jde o nechtěný vedlejší efekt nošení sluchátek, skutečně se nelze divit tomu, že pro někoho to představuje problém. 
 
 
Na tento problém se právě zaměříl Razer s headsetem Ifrit, který propaguje s hashtagem #noheadsethair. Reklama je skutečně potřeba, protože Razer opravdu nepřišel s ničím neobvyklým. Headsety obepínající hlavu pod temenem dobře známe, i když možná nejsou tak rozšířené. Ifrit má také sluchátka do uší, jejichž kvalitu zvuku má povýšit jistý USB Audio Enhancer tím, že "sníží šum a hluk pozadí". Headset je nyní k dispozici za 100 dolarů. 
 
Specifikace najdete na stránkách výrobce.
 
Zdroj: Razer