reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer Viper Mini: herní myš do malé ruky i na cesty

4.3.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Razer Viper Mini: herní myš do malé ruky i na cesty
Razer rozšířil svou nabídku o herní myš Viper Mini, která se vyznačuje relativně příznivou cenou a především drobnými rozměry. Díky tomu dobře padne do menší ruky nebo se hodí jako cestovní myš k notebooku. Ve výbavě nalezneme tlačítka s optickou technologií.
Uživatelé s menší rukou mohou mít problém při hledání vhodné herní myši, neboť většina modelů je poměrně velká. Razer tento problém řeší novinkou Viper Mini, která vychází z dříve představeného modelu Viper. Kromě menších rozměrů (délka klesla o 6 mm a tloušťka se snížila o 4 mm), díky kterým dobře padne i do drobnější ruky, se vyznačuje také ještě nižší hmotností – váží totiž 61 g místo 69 g. Jedná se proto také o vhodnou myš pro cestování, třeba jako příslušenství k hernímu notebooku.
 
 
Od svého většího a dražšího sourozence si Razer Viper Mini vypůjčil některé technologie, a to včetně tlačítek s optickou technologií. Podle výrobce by měla být tato tlačítka rychlejší a spolehlivější než běžné mechanické spínače, v neposlední řadě se také vyznačují dlouhou životností až 50 milionů kliknutí. Optický senzor nabízí rozlišení až 8 500 DPI, tedy zhruba polovinu ve srovnání s běžným modelem Viper. Po designové stránce nedošlo pouze ke snížení rozměrů, ale změnily se také některé další prvky. Doplňková tlačítka se nenacházejí na obou stranách, ale pouze nalevo, takže jsou dobře dosažitelné palcem. Boky nedostaly protiskluzovou úpravu s texturou usnadňující držení, ale naopak tlačítko pro změnu nastavení DPI se přesunulo ze spodní strany nahoru, u menšího modelu je tedy snáze přístupné.
 
 
Spodní strana z plastu PTFE, který se objevil už u řady myší od Razeru, zajišťuje lepší pohyb po podložce. K tomu výrobce přidává flexibilní kabel Speedflex o délce 1,8 m a samozřejmě RGB podsvícení, které se nachází v logu a zespoda myši. K úpravě nastavení lze využít známý software Razer Synapse. Pokud by uživatel myš často používal s různými počítači, ocení zabudovanou paměť pro uložení nastavení. Příjemně potěší také cena této herní myši, která byla stanovena na 40 dolarů, v přepočtu asi 900 Kč bez DPH. Na americkém trhu si zájemci mohou novinku již předobjednat, do Evropy se patrně dostane o něco později. Připomeňme, že běžný model Razer Viper se v českých obchodech prodává za cenu okolo dvou tisíc korun.
 
 
Zdroj: Razer.com


reklama