reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP LP2065 - levný profesionál?

3.7.2006, Pavel Kovač, recenze
HP LP2065 - levný profesionál?
Hledáte klasický monitor s poměrem stran 4:3 pro poloprofesionální až profesionální úpravu fotek či videa? Možná právě pro Vás je zde dnes testovaný kousek od společnosti HP. Hlavním lákadlem je vyspělá technologie S-IPS a dobrá ergonomie.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800x600)



Protože má monitor klasický poměr stran, není problém si nastavit nativní rozlišení prakticky ve všech aplikacích a hrách. Avšak také má velké rozlišení a pokud nemáte opravdu výkonnou grafickou kartu, tak si nižší rozlišení při hrách stejně budete muset nastavit.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Tenké bílé linky jsou interpolovány na jedničku. Zůstávají bílé a okraje nejsou nikterak výrazně rozmazány. Velkou zásluhu na tom má velikost pixelu, který je u 20,1" 4:3 LCD opravdu perfektně malinký.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace textu sice není zrovna nejlepší, ale kdo by provozoval takovýto monitor při nižším rozlišení, že?


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Opět se ukazuje, že pokud má monitor malý pixel, tak je ostrost obrazu při interpolaci daleko lepší. Hrany u hry Half-Life 2 jsou ostré a nic nebrání v hraní. Trochu horší je sice text, ale to je dáno zkrátka metodou, jakou se obraz přepočítává. Pokud tedy hodláte hrát hry při nižším rozlišení, tak ani to není pro monitor nepřekonatelný problém.


Regulace jasu



Intenzitu podsvícení lze regulovat pomocí podsvícení ve velkém rozsahu. Nejnižší intenzita je zhruba poloviční té maximální. Trubice začínají blikat až u jasu 80% a to frekvencí 227Hz. Takovéto blikání nemá lidské oko šanci postřehnout a neprojeví se ani na únavě očí.


reklama