reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel SSD 510: libo 500 MB/s?

9.3.2011, Jan Vítek, recenze
Intel SSD 510: libo 500 MB/s?
Na začátku tohoto roku se začaly objevovat zprávy o nových SSD, které se chystají na toto jaro a budou založeny na nových kontrolerech a potažmo i nových pamětech. Nyní máme možnost si vyzkoušet jednu z novinek - Intel SSD 510 slibující rychlosti až 500 MB/s.

Intel SSD 510 Series


Obě SSD dorazila v pěkně vybarvených obalech, které neobsahovaly pouze je, ale i rozsáhlé příslušenství (viz dole). Samotná SSD jsou umístěna v pečlivě zapečetěných igelitových sáčcích, takže máte po koupi jistotu, že si zrovna váš kousek někdo již nezkoušel.


- klikněte pro zvětšení -

Jedná se o klasické modely odpovídající svou velikostí 2,5" pevným diskům, což platí i pro jejich výšku 9,5 mm a rozmístění závitů.



A aby byly disky odolné, byly jejich schránky vyrobeny z tlustých hliníkových panelů s pískovaným povrchem, takže z tohoto hlediska můžeme jejich provedení považovat za bezchybné. Na štítcích máme uvedeny nejdůležitější údaje, tedy sériová označení, udělené certifikáty a splněné normy, kapacitu, apod.




Intel nám však dovolí se bez ztráty záruky podívat dovnitř. Stačí najít dostatečně malý křížový šroubováček a můžeme se pokochat vnitřním zeleným tištěným spojem, na němž je 16 čipů (8 na obou stranách) a také očekávaný kontroler Marvell 88SS9174-BKK2, nad nímž je také 1Gb paměťový čip DDR3-1333 od firmy Hynix jako buffer.



- klikněte pro zvětšení -


Příslušenství


Široké příslušenství zde reprezentuje jednak malé CD a leták s informacemi, samolepka Speed Demon a pak také vše důležité pro montáž. Sem patří redukce do 3,5" pozice z tlustého plechu, potřebné šroubky, datový SATA konektor se zámky a také redukce pro napájení pro Peripheral Power.


reklama