reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel SSD 510: libo 500 MB/s?

9.3.2011, Jan Vítek, recenze
Intel SSD 510: libo 500 MB/s?
Na začátku tohoto roku se začaly objevovat zprávy o nových SSD, které se chystají na toto jaro a budou založeny na nových kontrolerech a potažmo i nových pamětech. Nyní máme možnost si vyzkoušet jednu z novinek - Intel SSD 510 slibující rychlosti až 500 MB/s.

PCMark Vantage


Pokračujeme s aplikací PCMark Vantage, jejíž jednou součástí je také test HDD složený převážně z prostředí aplikací firmy Microsoft. Jde o následujících osm dílčích testů, z nichž pak PCMark Vantage určí konečný index pro daný pevný disk či SSD: Windows Defender, Gaming, Windows Photo Gallery, Windows Vista Startup, Windows Movie Maker, Windows Media Center, Windows Media Player, Application Loading. Ty tedy můžeme považovat za jakousi alternativu aplikačních testů u h2benchw.

V minulém testu jsme měli problémy s OCZ Vertex 2, který v jednom z testů odmítal poskytnout výsledek a společně s Corsair Nova a Kingston SSDNow V+ měl nějaké výkonnostní propady. Zde na to pouze upozorňuji, jinak je tato záležitost již pasé. A nyní již ke grafům, jichž bude celkem osm plus závěrečný index...

















V jednotlivých testech se SSD Intel přetahovaly o to, kdo bude lepší a na rozdíl od řady jiných byly jejich výsledky stabilní a celkem slušné, i když v prvních čtyřech testech je opět válcoval Vertex 2. Celkově se však jejich výkon ukázal ve velmi dobrém světle.



Menším překvapením je, že 250GB verze Intel SSD 510 je celkově mírně lepší než 120GB. V předchozím benchmarku h2benchw tomu bylo naopak, přičemž rozdíl byl o trošku výraznější.

reklama