reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kuriózní zloděj vzbudil "okrádané", chtěl heslo k Wi-Fi

28.7.2018, Milan Šurkala, aktualita
Kuriózní zloděj vzbudil "okrádané", chtěl heslo k Wi-Fi
Nad některými věcmi zůstává rozum stát. V Palo Altu se objevil zajímavý mladistvý zloděj, který nechtěl krást hodnotné věci, ale datové připojení. Po "okrádaných" chtěl hesla k Wi-Fi routerům.
Před pár dny se stalo v Palo Altu v Kalifornii kuriózní vloupání. Zažil ho starší 60letý pár, který uprostřed noci kolem půl jedné vzbudil 17letý maskovaný mladík. Místo toho, aby potichu kradl, přišel do jejich ložnice a žádal něco, co asi nečekali. Heslo k Wi-Fi. To nezískal, muž ho okamžitě vyrazil z domu a zavolal policii. Ta jej dopadla jen o blok dál. Nejprve jim lhal o své identitě, ale později se přišlo na to, o koho ve skutečnosti jde. Poněvadž mu ale ještě nebylo 18 let, další detaily o jeho osobě nebyly zveřejněny.
 
Router
 
O několik hodin později odpoledne byla na policii nahlášena krádež kola. Ukázalo se, že ta proběhla 45 minut před výše zmíněným nočním vloupáním a může za ni tentýž mladistvý, který po ženě bydlící nedaleko chtěl heslo k Wi-Fi. Ta ale zavolala dalšího obyvatele z okolních domů a mladíka společně odpálkovali. Ten pak odjel na kole, které u tohoto domu pár minut předtím ukradl. Skončil u onoho staršího páru, kde se opět dožadoval hesla k Wi-Fi. Celým šetřením bylo zjištěno, že mladík skutečně nechtěl v domě krást a celá peripetie se stala jen kvůli tomu, že mladíkovi došla mobilní data. Nikomu se naštěstí nic nestalo a kolo bylo vráceno skutečnému majiteli.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama