reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ozone Strike Pro: dobře vybavená mechanika

24.11.2015, Jan Vítek, recenze
Ozone Strike Pro: dobře vybavená mechanika
Španělská společnost Ozone Gaming se zaměřuje na výrobu herních periferií a my si z její nabídky dnes vyzkoušíme mechanickou a podsvícenou klávesnici plné velikosti, celkově dobře vybavený model Ozone Strike Pro.
Kapitoly článku:
  1. Ozone Strike Pro
  2. Software a nastavení klávesnice
  3. Zkušenosti z provozu a závěr

Nastavení klávesnice


Pokud si chcete nastavit makra a vlastnosti klávesnice Strike Pro, je třeba si stáhnout příslušnou aplikaci (nebo ji nainstalovat z dodaného CD), které výrobce říká "ovladače". K dispozici jsou ve verzi 1.0 stejně jako v případě klávesnice Strike Battle, ale nejde o stejný software, i když je velice podobný. Naštěstí se neopakovaly problémy se softwarem klávesnice Strike Battle.



Software nabídne celkem 3 záložky, z nichž hlavní Main Control ukáže základní přehled, v němž si můžeme klikat na jednotlivé klávesy a měnit jejich funkce. Nelze jim ale přiřazovat nic jiného než jednotlivá písmena, čísla či znaky. Nemůžeme tedy použít žádné funkce a ani kombinace kláves. Zde už ani nefunguje kromě Shift pro nastavení malého/velkého písmena, ale to byla stejně zbytečná funkce.

A ať už si zvolíme záložku jakoukoliv, můžeme se dole přepínat mezi celkem pěti profily, jež se aktivují po spuštění určené hry (zadáváme cestu k .exe souboru). Zprvu jsem si myslel, že tato funkce ani nepracuje tak, jak má, ale pak se ukázalo, že tvořit profily skutečně můžeme. Jen se to na první pohled nijak neprojeví a i když si můžeme zvolit název profilu, ten se v hlavní nabídce tohoto softwaru neukáže. Musíme si tak kliknout na Edit Profile, aby se ukázalo, jak se jmenuje a k jaké hře se vztahuje.



V Macro Settings jsou aktivní ty klávesy, které jsme v předchozí záložce měnit nemohli. Jde o šestici M1 až M6 nad šipkami, jimž můžeme přiřadit klávesové zkratky, různé funkce systémů Windows a zde už makra, pokud si je dříve vytvoříme.



Třetí záložka Advanced Settings obsahuje nastavení pro dotazovací frekvenci (polling rate), zpoždění reakce na stisk klávesy (key response time), možnost vypnutí klávesy Windows a nastavení podsvícení kláves (vypnuto, pulzování, pouze červené klávesy a stálý svit intenzity 30 %, 70 % a 100 %). To je vše, co můžeme nastavit a zbývá už jen tvorba maker.



Záznam maker probíhá klasickým způsobem. Stačí si vybrat název makra, vybrat si, zda budou zaznamenávány reálné prodlevy a makro se má opakovat či ne (a kolikrát) a pak už je třeba spustit nahrávání (Start Record). Zde tato funkce pracovala bez problémů, takže pak si můžete vytvořené makro uložit a v druhé záložce aplikace je přiřadit jedné z 6 k tomu určených kláves.

Tento software je v podstatě stejný jako u dříve testované klávesnice Strike Pro, a tak lze tušit, že výrobce je s ním spokojen. Osobně bych ale ocenil, kdyby byl lépe propracovaný. Však ukládání změn trvá téměř půl minuty, názvy profilů nejsou vidět a možnosti pro tvorbu maker nejsou moc široké. Nelze třeba zaznamenat žádnou akci myši či jiné periferie. Zkrátka existují výrobci, kteří svému softwaru pro herní periferie věnují daleko více pozornosti.

reklama