reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Red Dead Redemption 2 se prodalo téměř 30 milionů kopií

7.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Red Dead Redemption 2 se prodalo téměř 30 milionů kopií
Skoro třicet milionů prodaných kopií, to už je slušná várka prodaných her, ovšem v případě titulu Red Dead Redemption 2 je to pochopitelné. Především díky ní Take-Two zažili dobrý rok, ale nejen díky ní.
Red Dead Redemption 2 byl ostatně velice očekávaný titul především pro majitele aktuálních herních konzolí Xbox a PlayStation a kdyby nepřišel pro PC až v závěru předchozího roku, jistě by to zdaleka nebylo jen necelých 30 milionů. Co se týče čísel za předchozí kvartál, tehdy Take-Two hlásili přibližně 26,5 milionů prodaných kopií hry Red Dead Redemption 2, takže asi zvláště PC verze přinesla posledních pár milionů na závěr, nicméně autoři asi od ní očekávali víc. 
 
 
Nyní se mohou Take-Two Interactive "těšit" na spíše skromnější výdělky, na což ukazuje předpověď na zbytek fiskálního roku 2020. Ale to není zrovna překvapivé vzhledem k tomu, že tento nakladatel nedávno zakončil svůj třetí kvartál, takže jej čeká poslední, který zrovna vychází na tradičně útlumové období, kdy v porovnání s předvánoční sezónou moc her nevychází.
 
Největší úspěch pod křídly Take-Two v kalendářním roce 2019 zaznamenaly hry Grand Theft Auto Online a Grand Theft Auto V, NBA 2K20, Red Dead Redemption 2 a Red Dead Online, The Outer Worlds a Borderlands 3.
 
Grand Theft Auto V je přitom už letitá hra, jejíž prodeje zůstaly neohroženy, však můžeme mluvit o více než 120 milionech prodaných kopií. Co se týče Borderlands 3, tento titul si vedl celkem dobře s osmi miliony kopií. 
 
Nakonec se ještě dozvíme to, že spoluzakladatel Rockstar Games, Dan Hauser, odchází ze své firmy a naposledy se do studia vydá 11. března tohoto roku. Pracoval jako manažer, producent a autor scénáře na hrách Bully, Red Dead Redemption 1&2 a Max Payne 3, přičemž jeho bratr Sam ve firmě zůstane. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama