reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Robotický číšník LG CLOi ServeBot začal obsluhovat zákazníky restaurace v Soulu

3.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Robotický číšník LG CLOi ServeBot začal obsluhovat zákazníky restaurace v Soulu
Roboti se stávají čím dál tím častější součástí našich životů. V korejském Soulu už začal jeden z nich, LG CLOi ServeBot, obsluhovat zákazníky zdejší restaurace řetězce CJ Foodville. Není to navíc první robot od LG. 
Společnost LG Electronics už několikrát ukázala své inteligentní roboty řady CLOi. Nyní se dočkaly i reálného nasazení. Konkrétně jde o robota LG CLOi ServeBot, který byl prezentován např. i na veletrzích CES včetně posledního CES 2020. Společnost začala loni spolupracovat s řetězcem restaurací CJ Foodville a dává do provozu dalšího robota (ten první byl určen k výrobě nudlí). CLOi ServeBot, který je nasazen v Soulu v restauraci Cheiljemyunso, už nahrazuje několik funkcí číšníka a dokáže např. přinést několik jídel najednou ve čtyřech přihrádkách.
 
LG Cloi ServeBot
nová verze LG CLOi ServeBot, zdroj: social.lge.co.kr
 
Pochopitelně mu nechybí systémy pro zabránění kolizím a umí i požádat o uvolnění cesty. Při pohybu přehrává hudbu, aby o něm vědělo okolí. Vedle přinášení jídel umí i posbírat prázdné tácy a odnést je zpět do kuchyně. Cílem je také to, aby se lidská obsluha mohla lépe věnovat dalším potřebám zákazníků a zvýšila se tím i bezpečnost při přepravě horkých talířů a misek.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama