reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roccat Vulkan: štíhlé klávesnice s novými tlačítky

6.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Roccat Vulkan: štíhlé klávesnice s novými tlačítky
Roccat si připravil mechanické klávesnice Vulkan, které využívají jeho vlastnoručně vyvinutá tlačítka. Ihned nás můžou zaujmout svým štíhlým profilem. Na trh přitom nepřijde jen jedna, ale tři verze Vulkanu. 
Roccat Vulkan jsou tak další mechanické klávesnice, které však využívají nově vyvinutá tlačítka, jež si připravila přímo společnost Roccat. Otázka je, do jaké míry jde o originální zpracování, však obvykle jde prostě o variaci na Cherry MX.
 
​   
Moc informativní není ani video, které Roccat zveřejnil už dříve. Lze říci, že tlačítka Titan jsou oproti klasickým Cherry MX trošku snížená a spínají se v hloubce 1,8 mm. Roccat se chlubí, že jde o rychlá a pohotová tlačítka s tichým stiskem, ale to je dnes takové zaklínadlo a mantra podobně jako byla dříve tvrzení mnoha výrobců ventilátorů, že zrovna ty jejich poskytují nejlepší poměr hlučnosti a výkonu. 
 
 
První verze klávesnice Vulkan 100 AIMO má stejně jako druhá velice štíhlé tělo. Samotná tlačítka sedí přímo na něm a do nich jsou nasunuty tenké klávesy, které rozhodně s klasickými sadami pro Cherry MX a jiné nebudou kompatibilní. Tlačítka mají zde RGB podsvícení a pak tu jsou také další tlačítka a knoflík pro zvuk. V balení verze Vulkan 120 AIMO rovněž dostaneme podložku pod zápěstí, ale jinak je to to samé co v případě 100 AIMO. 
 
 
Druhá verze klávesnice Vulkan 80 má přídavná čtyři tlačítka nad numerickým blokem, ale už bez knoflíku pro nastavení hlasitosti, podsvícení je pouze modré a také tu nenajdeme podložku pod zápěstí. Na obou klávesnicích nás mohou zaujmout kontrolky (Num Lock, atd), které jsou zde pod numerickým blokem a ne nad ním. 
 
 
Co se týče cen, Vulcan 80 se bude prodávat za 129,99 USD či eur, Vulcan 100 AIMO za 149,99 a Vulcan 120 AIMO za 159,99. Celkový zdvih tlačítek Titan je 3,6 mm, klávesnice mají integrovanou 512kB paměť pro makra a celkové nastavení s možností přemapování veškerých kláves. To vše řídí rocesor ARM Cortex-M0 a pak tu máme 1,8m kabel pro rozhraní USB s dotazovací frekvencí 1000 Hz. Rozměry klávesnice bez podložky jsou 462 x 160 x 32 mm a hmotnost 950 gramů. Podložka hmotnost navýší na 1150 g. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama