Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

RoG Strix Scope: herní klávesnice od Asusu

8.4.2019, Jan Vítek, aktualita
RoG Strix Scope: herní klávesnice od Asusu
Asus nemáme zafixovaného zrovna jako klasického výrobce herních klávesnic, ale i proto stojí za to se podívat na jeho novinku v podobě RoG Strix Scope. Ta nabídne mechanická tlačítka, klávesu Stealth, atd.
Asus pochopitelně už řadu herních klávesnic vyrobil a nabízí, a to i v rámci řady Republic of Gamers, takže jeho RoG Strix Scope rozhodně není žádný ojedinělý model. Tato klávesnice byla představena už na CES 2019 a nabízí především následující: dlouhou levou klávesu Ctrl, dále klávesu Stealth, RGB podsvícení kompatibilní s Aura Sync a mechanická tlačítka Cherry MX RGB. 
 
 
Asus se zde zaměřuje především na hráče her typu FPS, čili prostě 3D stříleček, což je na první pohled vidět už z doprovodných snímků. Právě ti by měli ocenit přerostlou klávesu Ctrl, což na druhou stranu ale v tomto případě odnesl mezerník. Roura se zpětným lomítkem totiž patří jinam a zde je totiž nad Enter, takže ta klávesy v levém dolním rohu rozhodně neomezuje. Je to tak mezerník, který byl v tomto případě viditelně zkrácen a to může být případně problém pro ty, kteří jsou zvyklí jej mačkat levým palcem. 
 
 
RoG Strix Scope je dále vybavena tlačítkem Stealth, které přebralo funkci klávesy F12. Ostatně jak je vidět, mezi 12 funkčními klávesami si své hlavní popisky nechaly jen F1 až F4, ostatní mají hlavní funkce pro ovládání multimédií. Klávesa Stealth má jedinou funkci, a sice schovat/minimalizovat všechny běžící aplikace a ztišit zvuk. Zda někdo pro něco takového najde využití, toť otázka, ale je zřejmé, že to je zaměřeno především na teenagery. Takovou funkci by jistě využila i řada lidí v práci, ale ti budou mít těžko na svém stole klávesnici jako RoG Strix Scope. 
 
Dále se dočkáme možnosti snadného záznamu maker pomocí softwaru Armoury II, i když je otázka, zda a jak Asus vůbec mohl systém záznamu usnadnit. Každopádně vytvořená makra či další nastavení budeme moci uložit do paměti klávesnice. 
 
Asus také připravil na výběr řadu verzí lišících se použitými tlačítky. K dispozici budou Cherry MX Red, Brown, Blue, Black, Silent Red a Speed Silver. Podsvícení kompatibilní s Asus Aura Sync dokáže prosvítit na klávesách F5 až F12 také přední popisky, nejen ty horní. Asus se  také může pochlubit, že mu tato klávesnice získala ocenění 2019 iF Product Design Award v kategorii počítačového příslušenství. 
 
Od tohoto měsíce se RoG Strix Scope bude prodávat za cca 4500 Kč. 
 
 
Zdroj: Asus