reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sabotér z Tesly žaluje automobilku za poškození pověsti

2.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Sabotér z Tesly žaluje automobilku za poškození pověsti
V polovině června byl ve společnosti Tesla nalezen sabotér, který měl negativně ovlivňovat chod továrny a vyzrazovat obchodní tajemství společnosti. Nyní se situace obrací a naopak on žaluje Teslu za poškození pověsti a hanobení.
Sabotáž v Tesle má další pokračování. Údajně vše mělo začít tím, že Martin Tripp, jeden ze zaměstnanců společnosti, měl negativně ovlivňovat chod továrny (záměrnými zásahy do počítačů a jejich systémů), také se měl podílet na průmyslové špionáži a vyzrazovat obchodní tajemství třetím stranám, protože nebyl povýšen. Musk jej tedy nepřekvapivě vyhodil a zažaloval. Podle Trippa se ale vše odehrálo jinak, a proto nyní žaluje naopak on Teslu za poškození pověsti a chce 1 milion dolarů jako náhradu.
 
Tesla logo
 
Tripp tvrdí, že se mu nelíbilo obrovské množství odpadu, které vznikalo kvůli Muskově plánu vyrábět v březnu minimálně 2500 vozů Model 3 týdně. Tripp tak měl Muskovi poslat e-mail ohledně této situace, nicméně jeho nadřízený (Manufacturing Engineer Manager) chtěl, ať mu e-mail také přepošle. Na dotaz, proč by mu měl tento e-mail posílat, mu nadřízený odpověděl, že bude Muskovi ukazovat továrnu, a pokud se Musk naštve, vyhodí toho, kdo stojí před ním. A že to právě on [nadřízený] bude stát před Muskem. Ještě téhož dne byl Tripp požádán, aby tento odpad uklidil, což odmítl. Hned následujícího dne byl Tripp převelen na jinou linku.
 
Podle Trippa také docházelo k poškození baterie při jejich sestavování, kdy stroj kvůli zapomenuté součástce na něm poškodil 1173 bateriových modulů, které měly být posléze namontovány do vozů Model 3. Tesla tato obvinění již před nějakou dobou odmítla a dle ní jsou všechny ve vozech použité baterie v pořádku. Dále se hovoří o tom, že ihned po vyhození Tripp z Tesly měla jedna z žen v Gigafactory obdržet telefonát, v němž bylo vyhrožováno, že Tripp celou Gigafactory vystřílí. Ať tak či onak, zatím je to slovo proti slovu a bude zajímavé sledovat, kdo měl v čem pravdu a co bylo záměrně vymyšleno. Tripp se zatím snaží vybrat od lidí podporu na GoFundMe ve výši 500 tisíc dolarů. Dosud vybral lehce přes 16 tisíc dolarů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama