reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung dostal povolení testovat autonomní auta v Kalifornii

1.9.2017, Milan Šurkala, aktualita
Samsung dostal povolení testovat autonomní auta v Kalifornii
Samsung je další ze společností, která vyvíjí technologie pro autonomní vozy. V Koreji již povolení k testům má, nyní jej však dostala i pro kalifornské silnice. Přidá se tak k mnoha dalším společnostem, které zde už testují.
Společnost Samsung si možná moc nespojujete s auty, je ale faktem, že v Koreji se pod tímto jménem auta skutečně prodávají a jde o převlečené vozy aliance Renault-Nissan. Francouzsko-japonský výrobce v tomto podniku drží přes 80 %, Samsung pak zbytek. Více než autům jako takovým se ale Samsung věnuje technologiím do nich a je jednou z mnoha společností, které vyvíjí technologie pro autonomní vozy. Divizi věnující se technologiím pro autonomní vozy totiž založil v roce 2015. Např. od letošního května už může testovat tyto technologie na korejských silnicích. Zajímavé je to, že ačkoli by tyto technologie mohl testovat na autech, které se vyrábí v alianci s Renaultem, využil vozidla Hyundai.
 
Samsung SM6
 
Nyní se seznam zemí, kde má Samsung povolení k testování, rozšířil o Kalifornii. California Department of Motor Vehicles toto povolení vydalo ve středu, zatím ale není jasné, jak budou tyto testy probíhat. Samsung totiž nepočítá s tím, že by skutečně sám vyráběl vozy, v plánu má však poskytovat tyto technologie klasickým automobilkám a být pokud možno technologickým lídrem. Vypadá to, že stejně jak Samsung bojuje s Applem na poli smartphonů, budou obě dvě společnosti podobně tak bojovat na poli řešení pro autonomní vozy jiných automobilek a samy auta přímo vyrábět nebudou.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama