reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung uvádí svůj první herní QD-OLED monitor: Odyssey OLED G8

1.9.2022, Milan Šurkala, aktualita
Samsung uvádí svůj první herní QD-OLED monitor: Odyssey OLED G8
Samsung představil svůj první herní monitor s technologií QD-OLED. Je jím 34" širokoúhlý monitor Odyssey OLED G8. Novinka slibuje vysokou obnovovací frekvenci 175 Hz, samozřejmostí jsou díky technologii i velmi krátké odezvy jen 0,1 ms.
Společnost Samsung přichází s prvním svým herním monitorem, který využívá technologii QD-OLED. Jmenuje se Odyssey OLED G8 (G85SB) a jde o širokoúhlý 34" model. Jde tedy o panel OLED s technologií kvantových teček (Quantum Dot). Novinka slibuje vysokou obnovovací frekvenci 175 Hz (podpora VRR AMD FreeSync Premium) a velmi krátké odezvy 0,1 ms. Jeho rozlišení je 3440×1440 pixelů, má poměr stran 21:9 a pokrývá 99,3 % barevného gamutu DCI-P3. V nejtenčím místě má monitor pouhých 3,9 mm.
 
Samsung Odyssey OLED G8 (G85SB)
 
Díky technologii OLED se lze těšit na velmi vysoký kontrast 1M:1 a hráče jistě potěší i zakřivení 1800R. Monitor má i certifikaci DisplayHDR 400 True Black. Dokáže streamovat obsah díky Samsung Smart Hub, který umožňuje přístup ke službám jako Amazon Prime, Netflix nebo YouTube bez toho, aniž by byl připojen k PC nebo mobilnímu zařízení. Integruje také funkce pro práci s IoT zařízeními. Samsung Gaming Hub pak přináší přístup k herním streamovacím službám Xbox, GeForce Now, Google Stadia, Utomik nebo Amazon Luna.
 
Samsung Odyssey OLED G8 (G85SB)
 
Monitor podporuje výškové nastavení, změní se dá také náklon. Pokud jde o porty, najdeme tu micro HDMI 2.1, mini DP 1.4 a USB-C. Nechybí ani 5W stereo reproduktory. Dostupnost byla ohlášena na poslední čtvrtletí letošního roku.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama