reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sluchátka Razer Nari, model Ultimate s haptickou odezvou

1.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Sluchátka Razer Nari, model Ultimate s haptickou odezvou
Společnost Razer představila novou řadu sluchátek Nari, které se skládají ze tří modelů Essential, klasické verze a modelu Ultimate. Ten se vyznačuje dokonce i haptickou odezvou umocňující zvuky s nízkými frekvencemi pomocí vibrací.
Zejména hráči budou moci využít služeb nových sluchátek Razer Nari. Ty budou existovat ve třech různých variantách Nari Essential, Nari a Nari Ultimate. Zajímavá je zejména poslední verze Ultimate, která vznikla ve spolupráci s firmou Lofelt, která se specializuje na zvukově-haptické vjemy. Konkrétně jde o to, že nízkofrekvenční zvuky do 200Hz jsou umocňovány vibracemi pomocí speciálních měničů, aby člověk takový zvuk nejen slyšel, ale i "cítil". Tato technologie se nazývá HyperSense. Samozřejmostí je technologie THX Spatial Audio pro 360° dojem zvuku.
 
Razer Nari
 
Obě lepší verze mají 50mm měniče s neodymovými magnety, v případě levnější verze Essentials to budou 40mm měniče. Sluchátka si poradí se zvuky s frekvencemi 20 Hz až 20 kHz a jejich impedance činí 32 ohmů při 1 kHz. Vnitřní průměr sluchátka je 56 mm na šířku a 67 mm na výšku. Využila se zde paměťová pěna, nicméně obě lepší verze mají použit i chladící gel, který zvyšuje komfort při delším nošení.
 
Razer Nari
 
Poněvadž jsou bezdrátová, sledovaným parametrem je i výdrž. U Nari Essentials je to 16 hodin, zatímco klasické Nari (střední verze) vydrží až 24 hodin. Pokud ale využijete osvětlení Chroma, výdrž se sníží na 14 hodin. V případě Nari Ultimate je základní výdrž rovněž 24 hodin, nicméně s osvětlením Chroma a haptickou technologií HyperSense bude nutné počítat jen s 8 hodinami. Bezdrátový přenos pomocí 2,4GHz pásma je možný na vzdálenost 12 metrů. Kdo chce, může využít i kabel a klasický 3,5mm jack.
 
Razer Nari
 
Cena novinek byla nastavena na 99 britských liber za Nari Essential, 149,99 liber za klasickou verzi Nari a 199,99 liber za variantu Nari Ultimate včetně DPH
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama