reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spoluzakladatel Alienware odchází do AMD na pozici Chief Gaming Officer

25.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Spoluzakladatel Alienware odchází do AMD na pozici Chief Gaming Officer
V průběhu dnešního dne se objevila informace, že spoluzakladatel firmy Alienware Frank Azor odchází z pozice viceprezidenta a generálního manažera. Později jsme se dozvěděli, že jeho cílem je společnost AMD. 
Frank Azor dosud působil na pozici viceprezidenta a generálního manažera firmy Alienware patřící Dellu. V něm se tak obecně staral o vývoj herního hardwaru a pod palcem měl i značku XPS. Známá je ale především už 22 let stará značka Alienware, která už je synonymum pro herní PC, respektive drahá herní PC s výrazným designem. Azor už sám oznámil, že ze své pozice odchází ke 3. červenci, ale neuvedl, kam ho jeho kroky zavedou. 
 
 
Značka Alienware byla založena v roce 1998 a Dell ji ovládl o osm let později, přičemž Azor zůstal jako spoluzakladatel na své vedoucí pozici do roku 2012, odkdy se jeho působnost rozšířila. To bylo později jasně definováno a on se ocitl na pozici Vice President and General Manager Alienware, Gaming and XPS, která mu zatím stále ještě patří. 
 
Frank Azor se na svém blogu už rozloučil s kolegy z Dellu i Alienware a popsal, jak s partou "šílenců" založil značku, která postupně změnila herní PC trh. Připomněl, že Alienware dostal na trh první vodou chlazené desktopy i první herní notebook a zanechává tuto značku společně s XPS ve stavu, kdy ty společně firmě Dell přinesly v posledním roce 3 miliardy dolarů tržeb.
 
Sám pak napsal, že jeho tvořivé já je připraveno na další výzvy, což se bude týkat stále herního průmyslu a server wccftech uvádí, že tyto výzvy přijdou ve společnosti AMD. Azor se má stát novým Chief Gaming Officer, což vypadá na zbrusu nově vytvořenou pozici, z níž se bude zodpovídat výkonnému viceprezidentovi divize Computing and Graphics Business, jímž je Sandeep Chennakeshu. 
 
Jistě o něm můžeme uvažovat jako o tom pravém na takovou pozici, ale otázka je, co ta bude vůbec obnášet. Bude se pochopitelně starat o to, aby vliv AMD v herním světě rostl, ale co konkrétního si pod tím můžeme představit, to zatím není jasné. Od AMD v dohledné době očekáváme oficiální vyjádření, z nějž se snad dozvíme víc. 


reklama