reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen alfa 3.1 vyšla přesně podle plánu

3.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen alfa 3.1 vyšla přesně podle plánu
Dokončení první finální verze hry Star Citizen od  Roberts Space Industries a Cloud Imperium Games je stále v nedohlednu, ale máme tu alespoň novou alfu, která značí, že vývojáři splnili svůj slib. 
Vývojáři hry Star Citizen po konečném zveřejnění alfy 3.0 pro všechny podporovatele slíbili, že od letošního roku bude všechno jinak. Na alfu 3.0 jsme se totiž načekali velice dlouho a museli akceptovat několikeré odložení jejího příchodu, i když vývojáři nikdy neslibovali konkrétní datum, ale pouze výhled. Sami si ale uvědomovali, že tím způsobují natěšeným fandům značnou frustraci, a tak svůj přístup od tohoto roku přehodnotili. 
 
 
Slíbili, že krom případných menších aktualizací budou už se železnou pravidelností na konci každého kvartálu přicházet nové významné alfaverze, takže na konci března jsme očekávali verzi 3.1. Ta se skutečně objevila v rámci více než 10GB aktualizace. To už také umožnil nový způsob distribuce daný novou verzí launcheru, takže už nemusíme vždy tahat celou hru znovu, ale jen potřebná data. 
 
 
Je tak dobře, že Cloud Imperium Games dodrželi svůj slib a Star Citizen Alpha 3.1 skutečně byl zveřejněn o uplynulém víkendu. První změnu poznáme už při prvním pokusu o vstup do vesmíru Star Citizena, kdy na nás vykoukne obrazovka s možností vizuální úpravy svého avatara, takže každý ve hře už nebude vypadat stejně jako dříve. 
 
 
Vedle toho tvůrci slíbili další zlepšení výkonu, které se tedy dosud zatím moc neprojevilo, spíše naopak, ale za to může spíše zvýšený zájem hráčů po příchodu nové verze, který časem opadne. Ti mohou ve hře využít novou funkci v podobě Service Beacon, která s pomocí majáku umožní vysílat ostatním navigační signál, a posloužit tak třeba v případě nouze. Představit si můžeme situaci, kdy někomu došlo palivo, a ten si pak za úplatu zavolá pomoc.
 
Pak tu máme vylepšenou planetární technologii, která má na starosti ztvárnění planet, ovšem v dostupných alfách zatím jen měsíců. Vylepšena byla i umělá inteligence, IFCS (řízení lodí), osobní zařízení mobiGlas, zbraně, fyzika poškození, atd.  
 
Máme tu také celých pět nových lodí, mezi něž patří dlouho očekávaný Aegis Reclaimer pro záchranné operace, průzkumná loď třídy Anvil Terrapin, závodní MISC Razor, rychlý Nox Kue a nakonec Tumbril Cyclone, terénní pozemní vozidlo. 



reklama