reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Starcraft Remastered je tu, Battle.net oživen

16.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Starcraft Remastered je tu, Battle.net oživen
Blizzard si připravil hned dvě novinky, a to především přepracovanou a modernizovanou verzi prvního Starcraftu s označením Remastered, která podporuje i rozlišení 4K. Vedle toho tu máme i návrat Battle.net.
Blizzard tak splnil slib a vypustil na trh přepracovanou verzi původního Starcraftu, která ale ctí originál, takže jde pouze o původní hru přizpůsobenou možnostem moderních počítačů, jejíž herní systém se neměl vůbec měnit, jak autoři nezapomínají zdůrazňovat. Jde především o podporu vyšších rozlišení, což znamená také detailnější grafiku i podporu rozlišení až 4K a také poměru stran 16:9. 
 
klasický Starcraft
 
 Starcraft Remastered
 
Máme tu ale i novinky jako nové tabulky s nejlepšími hráči, podpora replay, žebříčky, herní profily nebo ukládání pozic do cloudu. Samozřejmě by také neměl být problém s podporou hry na moderních systémech Windows. 
 
 
klasický Starcraft - detail
 
  Starcraft Remastered - detail
 
Ze screenshotů můžete vidět, že jednotky, budovy a vůbec celá grafika byla posunuta do vyššího rozlišení, však původní Starcraft byl určen pro rozlišení 640 x 480, které na moderních velkých panelech už moc dobře nevypadá. 
 
Vedle toho se Blizzardi rozhodli vzkřísit značku Battle.net, která nahradí prosté označení Blizzard. Služba tak bude opět známá jako Battle.net nebo Blizzard Battle.net, a to po krátké přestávce, během níž stejně lidé nepřestali staré označení používat. Přeci jen 20 let jen tak někdo nevymaže. 
 
Nový Starcraft Remastered přichází na trh včetně datadisku Brood Wars za cenu 15 dolarů. A pokud snad hrajete World of Warcraft, máte možnost směnit herní zlato za peníze uložené v peněžence obchodu Blizzard a za ně si hru také pořídit. Původní Starcraft a Brood Wars také zůstávají v nabídce zdarma a jediné, co je třeba si zařídit, je účet na Battle.net. 
 
reklama