reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Střelba v YouTube: bloggerka nespokojena s demonetizací svých klipů

4.4.2018, Milan Šurkala, aktualita
Střelba v YouTube: bloggerka nespokojena s demonetizací svých klipů
V sídle YouTube se odehrála střelba, kterou má na svědomí nespokojená bloggerka. Té totiž YouTube kvůli nevhodnému obsahu videí zrušil monetizaci většiny z nich, což patrně stálo za motivem střelby.
Nespokojení lidé někdy sahají k velmi agresivním způsobům, jak toto ukázat světu, v USA je to příliš často střelba. Tak se stalo před pár hodinami v sídle YouTube v San Brunu v San Franciscu. Střelkyní byla podle policie Nasim Aghdam, youtuberka, která byla dlouhodobě nespokojená se zpeněžením svých videí. YouTube totiž kvůli nátlaku ze strany inzerentů přestal vkládat reklamy u videí, která propagovala násilí nebo různý zavádějící obsah, pod což spadly i její kanály.
 
Výdělky na YouTube od Nasim Aghdam
 
Některé její kanály byly dokonce kvůli porušení podmínek úplně zrušeny, u některých zase Nasim tvrdila a dokazovala screenshoty, že je YouTube záměrně potlačuje a snižuje tak počty shlédnutí. Což měla být dle jejich slov cenzura obsahu, který se ideologicky nehodí, protože říká pravdu. Demonetizací videí pak navzdory vysokému počtu zhlédnutí nevydělala téměř nic. Ostatně $0,10 za 366 tisíc zhlédnutí je opravdu naprosto mimo to, co je běžné (mělo by to být tak o tři desítkové řády vyšší).
 
Její zmizení už v sobotu nahlásila její rodina a otec prohlásil, že nenávidí YouTube a pravděpodobně míří tím směrem. V úterý ráno byla skutečně nalezena spící v autě policií v Mountain View a o něco později pak provedla svůj útok. Nasim Aghdam postřelila v sídle YouTube tři lidi. 36letý muž je v kritickém ohrožení života, 32letá žena pak ve vážném stavu a 27letá žena pak utrpěla lehčí poranění. Čtvrtá osoba si pak poranila kotník při útěku. Samotná Nasim byla nalezena mrtvá a podle všeho po svém činu spáchala sebevraždu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama