reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Studenti Wozniakova kurzu Woz U si stěžují na kvalitu

3.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Studenti Wozniakova kurzu Woz U si stěžují na kvalitu
Jeden ze zakladatelů společnosti Apple, Steve Wozniak, před rokem spustil IT kurz Woz U. Ten však stojí nemalých $13200 a dle studentů je jeho kvalita velmi špatná, zdaleka neodpovídá vynaložené částce.
Steve Wozniak, jeden ze zakladatelů legendární společnosti Apple, před rokem spustil kurz informačních technologií nazvaný Woz U. Jde o 33týdenní kurz, který má pomoci studentům nastartovat jejich kariéru v IT oblasti, soustředí se na vývoj softwaru, bezpečnost i práci s daty. Jak to ale vypadá, za hodně peněz dostávají studenti poměrně málo muziky. Cena kurzu činí $13200 a dle ohlasů studentů nestojí jeho kvalita za nic.
 
Steve Wozniak
 
autor: Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/)], přes Flickr
 
Jeden z bývalých studentů, Bill Duerr, označil kurz za "pokažený" a za pravdu mu dávají i jiní studenti, kteří byli dotázáni v průzkumu CBS News. Studijní materiály prý obsahují obrovské množství překlepů, lektoři mnohdy nejsou žádnými odborníky a problematice dostatečně nerozumí. Živé přednášky jsou ve skutečnosti pouštěny ze záznamu a kvůli tomu už mnohdy neaktuální. Studenti si také stěžují na to, že spousta materiálů jsou jen prosté odkazy na stránky Microsoftu nebo Wikipedie.
 
Mnozí tak kurz označují jako “e-book za 13 tisíc dolarů”. Wozniak na dotazy ke kvalitě jeho programu snižoval svou úlohu v něm, že s ním nemá téměř nic společného (přestože je jeho hlavní tváří) a zmínil ještě, že zprávu od CBS zatím nečetl.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama