reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Subsystém Androidu ve Windows 11 umožňuje přidělovat paměť pro mobilní aplikace

12.5.2023, Stanislav Vykoukal, aktualita
Subsystém Androidu ve Windows 11 umožňuje přidělovat paměť pro mobilní aplikace
Microsoft nedávno vydal aktualizaci pro Windows Subsystem for Android (WSA) pro Windows 11. Hlavní novinkou této aktualizace je možnost přidělit subsystému Android, kolik operační paměti bude alokováno mobilním aplikacím.
Aktualizace byla oznámena na Githubu Microsoftu a nese označení WSA 2304. Kromě možnosti zvolit si velikost alokované paměti také přináší novinky v oblasti bezpečnosti. Nově zahrnuje ověřování balíčků APK pomocí antiviru před jejich spuštěním a nainstalováním. To by mělo uživatele ochránit před instalací škodlivých nebo neověřených Android aplikací. Zmínit bychom mohli také aktualizaci na novější jádro Linuxu (konkrétně 5.15.94) nebo podporu tzv. Android AppLink. Dále také aktualizace obsahuje vylepšení výkonu a opravu chyb. 
 

 

Windows Subsystem for Android

 
Windows Subsystem for Android (zkráceně WSA) je software, který umožňuje na zařízeních s Windows 11 instalovat a spouštět aplikace pro systém Android, které jsou dostupné v obchodě Amazon Appstore. Díky podpoře ADB a programů třetích stran, jako jsou např. WSATools, však lze sideloadovat soubory APK a balíčky aplikací pro systém Android. To umožní uživatelům nainstalovat aplikace i mimo Amazon Appstore. 
 
 
Je třeba říci, že pro používání WSA je potřeba splnit minimální požadavky. Microsoft doporučuje minimálně 8GB RAM, Intel Core i3 8 Gen nebo vyšší, AMD Ryzen 3000 nebo vyšší a Qualcomm Snapdragon 8c nebo vyšší. Microsoft má očividně pro WSA velké plány a tak můžeme v příštích měsících očekávat další aktualizace přinášející nové a užitečné funkce.
 
reklama