reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Summer Game Fest: několikaměsíční online festival s účastí velkých jmen

1.5.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Summer Game Fest: několikaměsíční online festival s účastí velkých jmen
Jako náhradu za řadu zrušených herních veletrhů přichází Summer Game Fest, který bude trvat od května do srpna a přinese důležitá oznámení či obsah zdarma. Účast potvrdily firmy jako 2K, EA, Microsoft nebo Sony.
Letos fanoušci kvůli pandemii onemocnění COVID-19 přišli o několik významných herních veletrhů. Některé byly zrušeny bez náhrady, respektive odsunuty o jeden rok, jiné se uskutečnily nebo uskuteční alespoň v online formě. V případě Game Developers Conference byla oznámena náhradní akce GDC Summer, ale ani její osud není vzhledem k vývoji pandemie vůbec jistý. Geoff Keighley, tvůrce prestižního ocenění The Game Awards, proto přišel s nápadem vytvořit zcela nový formát, který by pod svá křídla zahrnul i jiné online události a nahradí třeba zrušený E3 2020.
 
 
Výsledkem je Summer Game Fest, který nebude trvat jen pár dnů, jako bývá zvykem u běžných veletrhů, ale celé léto. Od května do srpna letošního roku můžeme očekávat řadu důležitých oznámení od herních studií, živé události ve vybraných hrách nebo bezplatný přístup k exkluzivnímu obsahu. Vyvrcholením akce bude digitální událost Gamescom: Opening Night Live, která proběhne 24. srpna jako náhrada za zrušený Gamescom 2020. Jen místo cesty na výstaviště do Kolína nad Rýnem bude stačit na internetu spustit živý stream. Součástí Summer Game Fest bude také Steam Game Festival: Summer Edition, který se uskuteční od 9. do 14. června.
 
Geoff Keighley byl úspěšný při hledání partnerů, takže festivalu se zúčastní plejáda velkých jmen z řad vývojářských studií a vydavatelů jako 2K, Activision, Bandai Namco, Bethesda, Blizzard Entertainment, Bungie, CD Projekt Red, Digital Extremes, Electronic Arts, Microsoft, Private Division, Riot Games, Sony Interactive Entertainment, Square Enix, Valve nebo Warner Bros. Interactive Entertainment. Zatím ovšem nebylo zveřejněno, jak konkrétně se uvedené společnosti zúčastní. K živému streamování bude využíván Facebook, Mixer, Twitch, Twitter, YouTube a vlastní platformy jednotlivých vydavatelství. Jedním z největších lákadel potom bude zmiňovaný obsah zdarma, který by měl zahrnovat „hratelná, časově omezená dema a trialy vybraného obsahu her“. Tyto bonusy budou dostupné pro uživatele Steamu, Xboxu a dalších, dosud neupřesněných platforem.
 
 


reklama