reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SuperMicro se chce protlačit mezi přední výrobce značkových desek

11.2.2019, Jan Vítek, aktualita
SuperMicro se chce protlačit mezi přední výrobce značkových desek
Možná že budeme v dohledné době řešit, zda si koupit základní desku značky Asus, Gigabyte, MSI, ASRock, nebo také SuperMicro. Tato firma se totiž chce dostat i mezi tuto smetánku výrobců značkových herních desek. 
Aby nevznikla mýlka, my nepovažujeme firmu SuperMicro za nezkušeného a neznámého výrobce. Jde naopak o velice renomovanou firmu, která však vyrábí především hardware pro servery či pracovní stanice, což reflektuje i nabídku, již najdeme v českých obchodech. 
 
 
SuperMicro však vyrábí i desky jako C7Z270-CG, které se dají označit za modely pro běžné sestavy a z tohoto příkladu je zřejmé, že je nezačal vyrábět včera, když tu máme model s čipsetem Z270. Firma SuperMicro je ostatně tradiční výrobce desek, jehož modely byly oblíbené zvláště na konci 90. let ještě před tím, než nastoupila opravdová éra firem jako Asus či Abit. Od té doby se však tato firma z trhu pro běžné uživatele v podstatě stáhla. 
 
Dle slov svého zástupce se firma SuperMicro hodlá zaměřit především na pomalu se blížící éru pamětí DDR5, které nahradí již letité DDR4 a také na rozhraní PCIe 4.0, přičemž to už je aktuální. Vedle toho nastoupí i nové paměti Optane DC Persistent Memory, které se uplatní i vedle klasických operačních pamětí DRAM, což se týká především serverů, ale SuperMicro tuto technologii hodlá nakonec dostat i do řešení pro běžné uživatele.
 
Dále se dozvídáme, že v roce 2016 se ve firmě SuperMicro řádně zamysleli nad tím, jaké trhy chtějí oslovit. V roce 2017 začali na základě toho jednat a v tomto roce už chtějí opravdu "šlápnout na pedál" a zasáhnout trh, kde figurují právě i firmy Asus, MSI, Gigabyte, ASRock a další. SuperMicro ale také vyrábí (či alespoň prodává pod svou značkou) grafické karty s čipy NVIDIA Quadro, takže bychom se vůbec nedivili, kdyby tu nově byly i GeForce či třeba Radeony této značky. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama