reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Team Group ukazuje vodou chlazené M.2 SSD a další produkty

30.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Team Group ukazuje vodou chlazené M.2 SSD a další produkty
Na trh se chystá nová generace procesorů AMD, která oficiálně dokáže využít rychlejší paměti než ta stará, takže je nyní řada i na výrobce modulů DDR4. Mezi ty patří také Team Group se svými T-Force Xtreem ARGB a dalšími produkty. 
Společnost Team Group se dle návštěvníků Computexu opravdu zahleděla do RGB diod, a to konkrétně ARGB, čili adresovatelných LED. Ty lze řídit každou zvlášť, čímž lze tvořit na výsledných produktech libovolné světelné efekty
 
 
Máme tu tak třeba T-Force Xtreem ARGB Gaming Memory, které využívají paměti DDR4-4800 MHz, ovšem stejný výrobce nabízí takové paměti i bez podsvícení pro ty, kteří na barevné podsvícení neslyší. Skutečně to tak vypadá, že RGB LED vlna na letošním Computexu vrcholí. Ostatně firmě Team Group zde nestačily jen samotné LED. Zapojilo do světelné hry také zrcadlové povrchy, aby byl svit diod ještě umocněn. Na serveru Hexus.net je k dispozici video, které vše ukáže lépe než fotky.
 
 
Podobné zpracování má pak T-Force Delta Max RGB, čili barevné LED a zrcadlo, což může tvořit na ploše 2,5" zařízení skoro až malý displej. 
 
 
Je to ale samozřejmě displej v uvozovkách, protože ten pořád ukazuje to samé a mění se pouze barvy na pozadí. V ostatních ohledech jde oběžné SATA SSD s rychlostmi do 560 MB/s. 
 
 
T-Force Cardea Liquid M.2 PCIe SSD je další už mnohem zajímavější novinka, a sice SSD s rychlostí čtení až 3400 MB/s, které bude k dispozici v maximální 1TB provedení, a to s již nainstalovaným vodním blokem. I pro to nejvýkonnější SSD by samozřejmě stačilo, aby voda jen tekla skrz blok, který nemusí mít moc složité zpracování, ale zde jde přeci jen o trošku něco jiného, než co by se dalo očekávat. 
 
 
Nejsou tu ale totiž žádné fitinky, takže jak bychom měli SSD zapojit do okruhu? Jednoduše nijak, neboť jde o samostatnou jednotku, v níž má chladicí médium samo cirkulovat. Zda je zde využit stejný princip jako třeba i v heatpipe, to už se nedozvíme. Médium ale budeme moci dolévat, respektive budeme muset, protože se časem bude odpařovat, což se dá očekávat a zvláště u tak malého objemu to může být celkem rychlý proces.
 
Zdroj: Hexus.net 


reklama