reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla Model S/X dostává podporu Steamu, v autě si zahrajete Cyberpunk 2077

15.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Tesla Model S/X dostává podporu Steamu, v autě si zahrajete Cyberpunk 2077
Tesla na počátku roku oznámila, že do svých vozů integruje podporu Steamu. Nyní se tak děje a vozy Model S a X mohou využívat výkonného systému ke hraní her jako Cyberpunk 2077. Infotainment má totiž solidní výkon 10 TFLOPS.
V únoru letošního roku bylo oznámeno, že se do vozů Tesla dostane podpora herní platformy Steam. Infotainment vozu je totiž založen na GPU od AMD s architekturou RDNA 2 a nabízí výkon okolo 10 TFLOPS, takže se může směle rovnat herním konzolím jako PlayStation 5. V nové aktualizaci k vozům Tesla (Holiday Update) se tak tento systém otevírá platformě Steam, přístupu k tisícům her a podporuje i cloudovou synchronizaci, takže to, co si rozehrajete doma, můžete dohrát v autě a naopak. To se jistě hodí v případě, kdy člověk čeká na nabíječce. Funkce může být spuštěna jen tehdy, když vůz stojí.
 
 
Prozatím si ale novinky užije jen velmi málo uživatelů. Funkce je totiž dostupná jen pro Modely S a X, kterých se vyrábí výrazně méně než "lidovějších" Modelů 3 a Y. Také musí jít o vozy z roku 2022 s 16 GB paměti a zaplacenou prémiovou konektivitou. Pro představuj, letos bylo dodáno zhruba 60 tisíc vozů Model S/X. Prázdninový update přináší i plnou integraci Apple Music a možnost videokonferencí přes Zoom díky interiérové kameře. Dog Mode pak tuto kameru umožňuje použít k monitorování stavu mazlíčka v autě (systém mimo jiné umožňuje aktivovat klimatizaci, aby mu nebylo moc horko). Stejnou funkcionalitu dostává i Sentry Mode. A nebyl by to Elon Musk a Tesla, kdyby se neobjevila i úplná zbytečnost, která je jen... prostě zajímavá. Více vozů Tesla lze synchronizovat dohromady a vytvořit si vlastně světelnou show (Light Show).
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama