reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla představuje bezdrátovou nabíječku, která nabije 3 zařízení najednou

30.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Tesla představuje bezdrátovou nabíječku, která nabije 3 zařízení najednou
Bezdrátové nabíječky, které dokážou nabíjet více zařízení současně a které nejsou příliš vybíravé pro správnou polohu zařízení, není jednoduché vyvinout. Tesla ale uvádí právě něco takového, jmenuje se Wireless Charging Platform.
Asi spousta z nás si pamatuje rok 2017, kdy společnost Apple s velkou slávou ohlásila bezdrátovou nabíječku AirPower, která měla být schopna nabíjet více zařízení současně. Technické problémy ale způsobily, že se neobjevila a po 2 letech trápení byla zrušena. Nějaké podobné pokusy jsme tu už měli a další z nich přidává automobilka Tesla. Ta totiž uvádí bezdrátovou nabíječku Wireless Charging Platform, jejíž design má evokovat dosud neprodávaný Cybertruck.
 
Tesla Wireless Charging Platform
 
Nové zařízení má (teoreticky) zvládnout nabíjet až 3 mobilní zařízení současně s výkonem 15 W pro každé. Platforma se připojuje pomocí kabelu USB-C a adaptéru s max. 65W výkonem. Tělo nabíječky je hliníkové, horní strana je z Alcantary a podstavec je možné demontovat. Celkem je vevnitř 30 různě překrývajících se cívek, které by měly zajistit značnou nezávislost pro umístění nabíjeného zařízení. Využita je technologie FreePower a podporován je standard Qi. Pokud jde o cenu, ta není zrovna nízká, činí 300 USD.
 
Tesla Wireless Charging Platform
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama