reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla přidá do aut hry od Atari, volant bude ovladačem

3.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Tesla přidá do aut hry od Atari, volant bude ovladačem
Elon Musk si rád hraje, a protože jeho auta jsou takovými počítači na kolech včetně připojení na internet, může auta aktualizovat na dálku. Software aut verze 9.0 přinese na velký displej v interiéru staré legendární herní pecky společnosti Atari.
Automobily Tesla dostávají aktualizace svého softwaru přes internet (tzv. over-the-air updaty) a Elon Musk trochu napověděl, čeho se dočkáme v příští verzi firmwaru 9.0. Tím prvním bude “party&camper mode”. Baterii auta pak lze použít k napájení spousty dalších systémů jako je audio, různá zařízení vyžadující elektřinu, klimatizaci a auto poslouží také jako prostor ke spaní, případně k jeho zádi lze připevnit stan a užívat si všech elektrických vymožeností a luxusu (kdo bude samozřejmě chtít stanovat více nadivoko, nemusí režim využít). Takto sice šel vůz využívat i v minulosti, ale nově bude možné využívat takto zaparkované auto až po dobu 48 hodin.
 
Display ve voze Tesla

Ještě zajímavější bude ale nové využití velkého displeje v interiéru vozů Tesla. Musk se totiž dohodl se společností Atari a spolu připravili některé staré herní pecky pro hraní na displeji ve vozech. Ty bude možné hrát na velké obrazovce a herním ovladačem tu bude smartphone nebo i skutečný volant auta. Můžete si tak virtuálně zazávodit např. ve hře Pole Position. Dalšími tituly by mohl být Tempest nebo Missile Command. Nová verze softwaru by měla být uvolněna zhruba za měsíc.
 
Musk už na Twitteru vyzval herní vývojáře, aby se ucházeli o práci ve společnosti, neboť ta chce vyvíjet vlastní hry, které propojí auto, jeho velký displej i telefony cestujících. Je tedy možné, že Tesla bude nakonec i herním studiem.


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama