reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla se stěhuje z Kalifornie: Musk se zlobí, kvůli pandemii totiž nesmí vyrábět

9.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Tesla se stěhuje z Kalifornie: Musk se zlobí, kvůli pandemii totiž nesmí vyrábět
Elon Musk je velkým kritikem koronavirových opatření, která označuje za fašistická, a zákaz provozu jeho továrny ve Fremontu v Kalifornii ho naštval natolik, že se rozhodl přesunout sídlo společnosti jinam.
Koronavirová opatření mají velký vliv na společnost. Mnoho podniků je zavřených a má kvůli tomu finanční problémy. Jedním z těch, kterým lezou tato bezpečnostní opatření opravdu krkem, je Elon Musk. Ten je už na svém Twitteru v minulosti označil za fašistická, která nepatří do demokratických zemí. Stát Kalifornie mu navíc v továrně ve Fremontu zatrhl výrobu 23. března a dodnes ji nepovolil obnovit. Podle představitelů státu a zejména dočasného zdravotnického krizového štábu totiž Tesla nesplňuje kritéria pro znovuotevření. Musk totiž požadoval, aby byla jeho továrna vyrábějící elektromobily zahrnuta do kritické infrastruktury. Není však moc překvapivé, že ji do takové kategorie nechtějí zařadit.
 
Tesla logo
 
Musk se tak naštval a na svém Twitteru se do Kalifornie a štábu okresu Alameda pořádně obul. Dle jeho názoru se protiví nařízení guvernéra, prezidenta, ústavních svobod i selskému rozumu. Okamžitě tak na okres podává žalobu. Zároveň v jiném tweetu řekl i to, že Tesla okamžitě přesouvá své sídlo z Palo Alta v Kalifornii do Texasu nebo Nevady včetně většiny dalších programů. Pokud jde o továrnu ve Fremontu, která vyrábí auta, o její budoucnosti bude teprve rozhodnuto. Musk totiž neváhá přesunout z Kalifornie i výrobu vozů podle toho, jak se budou úřady dále chovat k této automobilce. Současně zmínil, že je Tesla posledním výrobcem aut, který zbyl v Kalifornii.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama