reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake uvádí vodou chlazené WaterRam RGB

14.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Thermaltake uvádí vodou chlazené WaterRam RGB
Thermaltake je společnost známá především výrobou různých chladičů, skříní nebo zdrojů, nicméně nyní rozšiřuje portfolio svých výrobků o operační paměti. Začíná s moduly WaterRam RGB, které jsou vybaveny vodním chlazením.
Od společnosti Thermaltake jsme se dočkali zbrusu nového produktu. Zatímco dosud tato společnost vyráběla především chladiče, skříně, zdroje a jiné příslušenství počítačů, nyní se pouští i do operačních pamětí. V její nabídce se tak objevuje nová řada WaterRam RGB. Jak už napovídá název, moduly jsou vybaveny vodním chlazením, které má snižovat teplotu modulů až o 37 %, což prodlužuje jejich životnost. Chladič samotný využívá hliníku o tloušťce 2 mm a jsou zde standardní G1/4" závity pro připojení vodního chlazení.
 
Thermaltake WaterRam RGB paměti
 
V dnešní době už nesmí chybět RGB osvětlení, které v tomto případě podporuje 16,8 milionu různých barevných odstínů. Ten je řízen pomocí TT RGB PLUS Ecosystem a je kompatibilní s technologiemi všech důležitých výrobců základních desek, tedy Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light Sync a AsRock Polychrome. Podporována je také interakce s Razer Chroma a Amazon Alexa. Barvičky mohou reagovat na nejrůznější podněty, např. na zvuk nebo teplotu jednotlivých součástí. Celkově je zde 12 barevných LED.
 
Pokud jde o paměti jako takové, tak k dispozici budou pouze sety 2×8GB nebo 4×8GB. Zatím bude možné zakoupit pouze jednu konfiguraci, a to DDR4-3200 s časováním CL16-16-18-38 a podporou profilů Intel XMP 2.0. Thermaltake využívá paměťové čipy Hynix C-die. Ceny setů byly stanoveny na 240 (16GB), resp. 410 britských liber (32GB).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama