reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

THQ Nordic koupil Warhorse Studios

13.2.2019, Jan Vítek, aktualita
THQ Nordic koupil Warhorse Studios
Vývojářské studio Warhorse stojící za úspěšným titulem Kingdom Come: Deliverance bylo koupeno firmou THQ Nordic, a to prostřednictvím její společnosti Koch Media. Předběžná pořizovací cena byla stanovena na 42,8 milionů eur. 
S ohledem na pověst THQ Nordic se tak dá říci, že tato akvizice proběhla pro fanoušky Warhorse Studios celkem dobře. Zástupci THQ Nordic se totiž netají s tím, že svým studiům ponechávají volnou ruku v rozhodování, což se projevilo i nedávno v tom, jak šéf této firmy reagoval na odchod 4A Games a Metro Exodus ze Steamu.  
 
 
I v tomto případě se od THQ Nordic dozvídáme, že Warhorse Studios budou nadále pracovat jako nezávislé herní studio, a to přímo pod Koch Media. Nic se nezmění ani na vedoucích pozicích studia, takže v něm zůstanou zakladatelé Daniel Vávra a Martin Klíma, stejně jako dosavadní CEO Martin Frývalský. 
 
Lars Wingefors, jehož vyjádření k odchodu Metra Exodus ze Steamu jsme nedávno citovali, se k této věci vyjádřil jako CEO THQ Nordic. Uvítal Warhorse Studios pod křídly své firmy a zdůraznil, že se prodaly už dva miliony kopií hry Kingdom Come: Deliverance, takže jde bezpochyby o úspěšný titul a slíbil jejím autorům svobodu v jejich kreativitě. 
 
Své vyjádření přidal také Martin Frývalský, který označil akvizici ze strany THQ Nordic za důležitý milník studia, které začalo jako malý startup s hrstkou nadšených zaměstnanců. Zmínil také důležitou podporu hlavního investora, čili podnikatele Bakaly a především pak oporu ze strany fanoušků, kteří umožnili projekt rozjet i díky financování na Kickstarteru. Díky THQ Nordic tak mají Warhorse Studios další příležitost k růstu na mezinárodní scéně. 
 
Zdroj: Gematsu


reklama