reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tranquil PC uvádí pasivně chlazené počítače s AMD Ryzen

20.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Tranquil PC uvádí pasivně chlazené počítače s AMD Ryzen
Manchesterská společnost Tranquil PC si připravila hned trojici pasivně chlazených počítačů, které jsou založeny na procesorech AMD Ryzen. A že jde o malá PC, není divu, že jde o nepaticové modely Ryzen Embedded V1000. 
Tranquil PC využívá u těchto Mini Multi Display PC klasický design malých pasivně chlazených počítačů, takže i v jejich případě chlazení zajistí samotné šasi, které je vyrobeno ze žebrovaného hliníku. Zde ani nejsou žebra tak vysoká jako jinde a také se budou muset vypořádat s procesory o TDP do 25 W. Rodina Ryzen Embedded V1000 sice zahrnuje i 54W modely, ale ty se do těchto počítačů nedostaly. 
 
 
Dle vzhledu jde spíše o průmyslová PC, čemuž odpovídá také přední sériový Port. Konečnou podobu na obrázcích ale ještě nevidíme, protože jde evidentně o renderované snímky. Tranquil PC se přitom dříve zaměřovali především na pasivně chlazené počítače založené na platformě Intel NUC a chlubí se, že je jako první firma nabídli v běžném prodeji.  
 
 
Mini Multi Display PC se chlubí také odolným designem (IP50) a schopností pracovat v okolních teplotách od 0 °C do 40 °C. V případě výběru modelu vybaveného SSD tu nemáme už žádné pohyblivé části, což znamená i nulovou hlučnost, pokud ovšem nás svým pískáním nepřekvapí cívky. Právě i to stojí za jejich odolností vůči otřesům, apod.  
 
Jejich pojmenování také pramení z toho, že jsou vybaveny čtyřmi obrazovými konektory s podporou rozlišení 4K a dělí se na tři verze - Basic, Advance a Advance+: 
 
 
  • Mini Multi display PC - Basic (AMD Ryzen Embedded V1202B, 2C/4T až 3,2GHz, 8GB DDR4, 250GB M.2 SSD)
  • Mini Multi display PC - Advance (AMD Ryzen Embedded V1605B, 4C/8T až 3,6GHz, 16GB DDR4, 250GB M.2 SSD)
  • Mini Multi display PC - Advance+ (AMD Ryzen Embedded V1605B, 4C/8T ža 3,6GHz, 32GB DDR4, 1TB M.2 SSD)
 
Vedle čtyř DisplayPortů plné velikosti tu jou také anténní konektory pro Wi-Fi, dvakrát gigabitový Ethernet, tři USB 2.0, jeden USB 3.1 typu C, RS232/422/485 a dva zvukové konektory. Rozměry počítače jsou 180 x 157 x 54 mm s hmotností 1,8 kg, což nezahrnuje externí napájecí adaptér. Spotřeba se udává mezi 12 a 25 W, což však ve skutečnosti bude konfigurovatelné TDP použitých procesorů. Uživatelé si pak mohou vybrat Windows 10 nebo Linux. 
 
Ceny byly stanoveny v britských librách na 684, 789 a 1163, takže nejde o nic levného. Dostupnost byla naplánována na samotný konec srpna. 
 


reklama