reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Uber pozastavil účty řidičům i cestujícím, kteří přišli do styku s koronavirem

4.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Uber pozastavil účty řidičům i cestujícím, kteří přišli do styku s koronavirem
Obrovské téma dnešních dní, koronavirus 2019-nCov, ovlivňuje nejednu velkou společnost. Uber v zájmu prevence pozastavil účty řidičům v Mexiku, kteří vezli cestující s koronavirem, i dalším cestujícím.
Koronavirus 2019-nCov plní stránky médií a způsobuje, že spousta společností v zájmu prevence upravuje své fungování, což se týká především jejich čínských poboček. Své kanceláře nebo továrny zavírá nebo omezuje např. Apple, Google a Tesla, k preventivním krokům přistoupila i společnost Uber. Ta zasáhla v Mexiku, kde sice prozatím nebyla prokázána infekce, vyskytoval se zde však člověk, který posléze odcestoval zpět do USA, přičemž symptomy nemoci vykázal až zde.
 
Uber logo
 
Na základě informací od zdravotnických institucí v Mexico City se Uber rozhodl pozastavit účty dvěma řidičům, kteří infikovaného vezli a několika stovkám cestujících, které od té doby vezli. Celkem tak jde o pozastavení účtů 240 lidem. Pokud jde o řidiče, ti ani po delší době nevykazují zdravotní problémy. Koronavirus má prozatím na kontě 20.679 infekcí (20.485 v Číně) a 427 úmrtí (všechny v Číně) s tím spojených.
 
Pro svět IT znamená především omezování fungování některých továren, odkládání uvedení nových produktů a podobně. Huawei posunulo konferenci HDC.Cloud 2020 na konec března, ohroženo je i uvedení nového iPhonu 9 (SE 2), omezena je také výroba OLED a LCD panelů, neboť Wuhan je jedno z největších středisek jejich výroby. Dá se tedy očekávat i růst cen televizí a monitorů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama