reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ukazují se první desky s TRX40 pro nové Threadrippery

4.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Ukazují se první desky s TRX40 pro nové Threadrippery
AMD má už za necelý den představit procesory Threadripper 3. generace a o tom svědčí také množící se fotografie základních desek s čipsetem TRX40. Máme tu třeba Gigabyte TRX40 AORUS XTREME. 
Znovu tak mohu připomenout, že od AMD se očekává představení procesorů Threadripper 3000 zítra ve 14:00 našeho času a do toho budou spadat i základní desky s čipovou sadou TRX40. Máme tu tak už vyfocenou krabici s deskou Gigabyte TRX40 AORUS XTREME vybavenou paticí sTRX4, což nám jasně říká, že kompatibilitu s Threadrippery 1. a 2. generace nelze očekávat, neboť ty jsou určeny pro patici TR4. Fyzicky či na pohled možná půjde o tu samou, ale to bude tak vše. 
 
 
Ačkoliv půjde o procesory spíše pro pracovní stanice, Gigabyte svou patrně nejdražší desku celé série označuje za herní a jistě v tom nebude sám. Měli bychom se ale také snad dočkat i modelů pro pracovní stroje bez důrazu na super design, RGB podsvícení a jiná cingrlátka. 
 
 
Nicméně pod tím vším půjde pochopitelně i tak o velice dobře vybavené desky, však se stačí podívat na napájecí systém zmíněné desky, jehož 16 cívek z již dříve zveřejněného snímku jasně ukazuje na stejný počet fází.  
 
 
A pak tu máme ještě poněkud neostrou a v editoru notně doostřenou fotografii desky ASRock TRX40 TAICHI i s paticí. Ta vypadá prostě a jednoduše stejně jako TR4 a vedle toho je už jasně vidět, že čipová sada TRX40 si vyžádá aktivní chlazení stejně jako desktopová X570. 
 
 
Od procesorů AMD Threadripper 3000 očekáváme až 64 jader, ale stále není jasné, zda i desky s TRX40 budou mít možnost takto vybavený procesor nést, anebo to bude výsada pro diskutovaný čipset WRX80, jejž by už výrobci desek měli montovat na desky pro pracovní stanice, i když známe je. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama