reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Úspěch herních monitorů přitahuje konkurenci hledající vysoké marže

9.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Úspěch herních monitorů přitahuje konkurenci hledající vysoké marže
Není žádné tajemství, že to, co pomáhá udržovat desktopová PC nad vodou, jsou z velké části hry, a tedy herní hardware. Velký vývoj přitom v posledních letech prodělaly zvláště herní monitoru, a tak není divu, že přitahují velkou pozornost. 
Nová zpráva popisující poměry na Tchaj-wanu, kde sídlí značná část firem vyrábějících herní hardware, naznačuje, že do trhu s herními monitory se chystá zapojit více technologických společností a ty dosud méně úspěšné chtějí zvýšit své tempo. S tím je spojeno i to, že celkový trh s monitory aktuálně ochabuje, což dává jejich výrobcům další důvod zapojit se do segmentu s herními modely, pokud to ještě neučinili. 
 
 
Herní monitory jsou dnes nejen populární, ale mohou výrobcům také zajistit vyšší tržby a marže z jednoho kusu. Výrobci také mají více možností, jak se odlišit od ostatních, protože herní monitory se svými technologiemi ještě nevyčerpaly všechny možnosti. To samé se nedá říci třeba o herních myších a jiném hardwaru, kde je velice složité být originální, ale nemysleme si, v herním průmyslu se obecně kopíruje o sto šest. 
 
Aktuálně je trh s herními monitory vcelku malý a ty zabírají jen 2 procenta z toho celkového, ovšem v průměru nabízí třikrát větší marže než normální monitory. Ostatně všichni dobře víme, jak jsou herní monitory drahé, a tak se dá říci, že jejich zavedení výrobci konkurenci potřebují. 
 
Co se týče růstu trhu s pouze herními monitory, ten je velice slušný. V roce 2016 se jich prodalo na 1,6 milionu kusů, loni to bylo mezi 2,5 a 2,6 miliony a letos už to má být kolem 4 milionů. Společnosti Acer, HP, Dell, Samsung Electronics a MSI tak jednoznačně hodlají rozšířit svou nabídku či ustanovit novou a zaútočit na firmy, které jsou na daném trhu lépe zabydlené. 
 
Tyto firmy prý koukají především na Asus, který jako největší výrobce herních monitorů hodlá letos na trh dodat 700.000 kusů. Acer je nyní na druhé pozici se 400.000 kusy a Samsung by chtěl ještě do konce tohoto roku předhonit BenQ se 350.000 kusy. Nejvýraznější pokrok ale prý máme čekat od MSI a Gigabyte (Aorus). MSI chce do konce roku představit 20 nových herních monitorů a Gigabyte plánuje řadu nových modelů už na příští měsíc, kdy je představí na WirForce 2018 BYOC Lan Party. 
 
 
Pak tu máme i další informaci, a sice že Acer vytvoří novou společnost Gadget Technology, která bude vyrábět herní periferie. Založena bude 14. září s počátečním kapitálem 1,47 milionů dolarů. Vyrábět bude myši, klávesnice, sluchátka, židle či kufříky, ale také prý i monitory kvality vzduchu a jiné neherní věci.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama