reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve chystá nový Half-Life, odhalí jej ve čtvrtek

19.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Valve chystá nový Half-Life, odhalí jej ve čtvrtek
Mnozí už ani nedoufali, že by společnost Valve vyslyšela prosby a nářky volající po pokračování série Half-Life. Nyní ale mohou zase trnout nad tím, co se z této nadlouho přerušené série stane.
Valve se chystá ve čtvrtek odhalit konkrétně titul Half-Life: Alyx a nyní se diskutuje především o tom, zda vůbec půjde o vytoužený Half-Life 3 a bohužel to na něj zrovna nevypadá. Alyx byl totiž ohlášen přímo jako VR hra, takže otázka je, zda ta bude pouze a výhradně pro VR headsety, anebo i pro hraní na monitoru či jiném obvyklém zobrazovadle. 
 
 
Osobně bych si tipl, že půjde o hru pouze pro VR, a to vzhledem k označení "flagship VR game", přičemž Valve se bude evidentně snažit prosazovat svůj VR headset Index, který je na Steamu v sadě k dispozici za 1079 eur (headset, ovladače a základní stanice). Jsou tu pochopitelně i levnější a dostupnější VR headsety, ovšem věc se má prostě tak, že hra určená pouze pro VR bude mít zákonitě velice malý okruh potenciálních zákazníků. 
 
Valve zatím neposkytl vůbec žádné další informace krom toho, že titul Alyx bude představen ve čtvrtek v 19 hodin našeho času. Nemáme tu žádný screenshot, natož pak teaser. Ukázána byla pouze tři loga vedle sebe - Valve, Steam VR a lambda spojená s řadou Half-Life. 
 
Dle pojmenování hry ale lze tušit, že titul bude mít co do činění s postavou Alyx Vance, která pomáhala Gordonu Freemanovi v Half-Life 2. Takže by mělo jít o pokračování příběhu z předešlých epizod. Valve se také mohlo rozhodnout představit nový titul především na základě uniklých informací, které se týkají řeči Geoffa Keigleyho chystané pro The Game Awards na 12. prosinec. Tyto informace právě obsahují zmínku o hře Half-Life: Alyx, jež by dle nich měla přijít na trh příští rok v březnu. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama