reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve nastražilo past a trvale zabanovalo 40000 podvádějících hráčů Doty 2

3.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Valve nastražilo past a trvale zabanovalo 40000 podvádějících hráčů Doty 2
Že mnoho hráčů ve hrách podvádí a používá cheaty, není nic nového. Společnost Valve se s tím rozhodla zatočit ve hře Dota 2. Nastražila past, do které se chytlo 40 tisíc hráčů, kterým byl vystaven permanentní ban.
Nejeden hráč používá softwary třetích stran, které mu mohou pomoci získat ve hrách neoprávněnou výhodu. Tento boj proti cheatům je nekonečný a společnost Valve má za sebou další úspěšné tažení proti podvodům ve hře Dota 2. Objevila cheat, který prezentoval informace, jež nejsou běžně vidět, ale herní klient je interně používá, což může vést k neférové výhodě hráčů, kteří takový cheat používají. Valce tak nastražil past, kdy v patchi ke hře vytvořil sekci dat, která by normálně neměla být čtena, ale mohl s ní pracovat nepovolený software.
 
Dota 2
 
Poněvadž bylo s těmito daty nakládáno, což by bez cheatovacího softwaru být nemělo, Valve prokázalo přítomnost podvodu a více než 40 tisícům uživatelů tak doživotně zabanovalo účet. Společnost sice tyto praktiky boje proti podvodům moc často nezveřejňuje, nicméně chtěla tímto vyslat veřejné varování hráčům, že libovolná aplikace čtoucí data z klienta hry Dota 2 může vést k permanentnímu banu, což platí i pro profesionální hráče. Pro ty by takový ban mohl být ještě vážnějším problémem. Zároveň děkuje všem těm, kteří nahlašují podezřelé hráče.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama