Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vevo vzdává své platformy, zůstane na YouTube

27.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Vevo vzdává své platformy, zůstane na YouTube
Vevo je velmi dobře známo hudebními videoklipy na YouTube, které jsou tak jedny z mála legálních. Málokdo však ví, že Vevo je vlastně streamovací platforma a webová stránka. Ta však bude končit a zůstane jen YouTube.
Vevo je projektem několika hudebních nakladatelství, která spolu vytvořila web s hudebními videoklipy a starala se o jejich monetizaci. Stalo se tak koncem roku 2009. Existovala internetová televize Vevo TV, byly i mobilní aplikace a jednou z forem prezentace videoklipů byly také kanály na YouTube, které se daly dobře poznat podle přídomku Vevo na konci. Na základě smlouvy s Googlem pak Vevo dostávalo procenta ze zisku. Postupem času ale došlo k tomu, co asi každý čekal. Platformy Veva zas tak moc lidí nevyužívalo, stránka jako taková upadala spíše do zapomnění, neboť všichni sledovali klipy na YouTube.
 
VEVO lofo
 
Proto se rozhodlo skončit s vlastní streamovací platformou, mobilními aplikacemi a webovou stránkou a chce být nadále tam, kde je největší obecenstvo a možnosti růstu. Nadále tak bude investovat do originálního obsahu a vedle dalšího využívání YouTube chce hledat i další platformy, kde by mohlo zpeněžit svůj obsah. Uživatelé stávajících playlistů vytvořených na webu nebo mobilních aplikacích pro Android, iOS a Windows Mobile dostanou nástroje, které jim usnadní migraci jejich playlistů na YouTube.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.