Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Video: Jak robot Spot od Boston Dynamics zdobí stromeček?

23.12.2022, Kateřina Hoferková, aktualita
Video: Jak robot Spot od Boston Dynamics zdobí stromeček?
Firma Boston Dynamics na YouTube zveřejnila krátké video, ve kterém ukazuje, jak vypadají Vánoce firemních robotů. Robotický pes Spot si s pomocí dalších dvou robotů ozdobí vlastní vánoční stromeček.
Společnost Boston Dynamics je známá díky svým úspěchům v oblasti pokročilé robotiky a ráda se s výsledky pochlubí i prostřednictvím vtipných videí. Nejnovější záběry ukazují šikovnost robotů Spot, kteří si společnými silami ozdobí vánoční stromeček. Spot byl firmou Boston Dynamics vyvinut jako robotický pomocník pro automatizaci úkolů, jako je zejména inspekce a monitorování nejrůznějších prostorů, poradí si s nerovným terénem nebo se schody.
 
Čtyřnohý robotický pes má v 90sekundovém videu za úkol připevnit velkou červenou mašli na vrchol vánočního stromku, sám to ale ani při plném natažení své robotické paže nezvládne. Na pomoc mu tedy přispěchají ještě další dva robotičtí parťáci, na které se Spot může postavit a dosáhnout, kam potřebuje. Na konci videa se ale ukáže, že ne vždy se robotům při podobných složitých kooperačních činnostech daří a robotický pes skončí na zemi.
 
 
Inženýři z Boston Dynamics zveřejnili video jako přání k nadcházejícím svátečním dnům a nezapomněli k němu připojit varování, aby takové kousky nezkoušeli lidé sami doma, protože roboti Spot byli v tomto případě ovládáni profesionálními operátory. Otázkou zůstává, kdo má doma roboty od Boston Dynamics, aby mohl něco podobného při zdobení vánočního stromečku vyzkoušet.