reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Virální hoax na Twitteru zamyká účty, neměňte rok narození na 2007

27.3.2019, Milan Šurkala, aktualita
Virální hoax na Twitteru zamyká účty, neměňte rok narození na 2007
Twitterem se šíří hoax, který zablokoval účet nejednoho uživatele této sociální sítě. Vybízí ke změně roku narození na 2007, což by mělo přinést nové barvy. Twitter místo toho uživateli zablokuje účet.
Někdy je skutečně s podivem, co dokáží lidé vymyslet. Někdo si všiml jedné naprosto legitimní vlastnosti sociální sítě Twitter, kterou se rozhodl zneužít k šíření domnělého easter eggu, přičemž ve skutečnosti tomu tak nebylo. Ten sliboval, že když si uživatel změní svůj rok narození na hodnotu 2007, dočká se jiného barevného schématu v Twitteru. Sociální síť však takové účty zablokovala.
 
Twitter logo
 
Pokud se ptáte, proč by to kvůli datu narození dělala, odpověď je překvapivě jednoduchá. Twitter není pro děti a v podmínkách jasně stanoví, že jej mohou využívat jen lidé starší 13 let. A protože rok narození 2007 znamená, že je uživateli dnes (v roce 2019) jen 12 let, nemůže Twitter používat a jeho účet je sociální sítí zablokován. Zatím není jasné, kolik lidí se takto nachytalo, nicméně jeden z propagujících tweetů se dočkal několika desítek tisíc retweetů. Twitter už své uživatele varuje, aby neskákali na špek, a že jejich účet bude kvůli nastavenému mladému věku zablokován. A odblokování vyžaduje zbytečně vyplňování formulářů, které by si člověk mohl ušetřit.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama