reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VR rukavice od Teslasuit slibují intenzivnější zážitek z virtuální reality

1.1.2020, Kateřina Hoferková, aktualita
VR rukavice od Teslasuit slibují intenzivnější zážitek z virtuální reality
Společnost, která vyvíjí oblek pro virtuální realitu Teslasuit, nyní představuje rukavice pro ještě více pohlcující zážitek z virtuální reality. S rukavicemi můžou uživatelé na vlastní kůži cítit virtuální prostředí. 
Teslasuit je společnost vyvíjející speciální oblek, díky kterému může uživatel dostat ještě ucelenější zážitky z virtuální reality. K obleku, který přináší haptickou odezvu z virtuálního světa, přibývají nyní i podobně zaměřené rukavice. Hmatová rukavice dokáže detekovat pohyby ruky uživatele, ale také poskytovat zpětnou vazbu, takže člověk může doslova cítit virtuální prostředí. Na každém z prstů je umístěn systém pro simulaci efektu dotyku a textury, nechybí ani efekt odporu nebo vibrací. 
 
Nové rukavice pro VR můžou být použity buď v kombinaci s oblekem Teslasuit, nebo i samostatně. Podle firmy Teslasuit by rukavice mohly kromě zajímavého zážitku z virtuální reality sloužit i k velmi praktickým účelům. Rukavice by měly být užitečné v lékařství při rehabilitaci ruky nebo pro dálkové ovládaní nejrůznějších systémů. Umožní i snímaní biometrických dat, jako je srdeční frekvence nebo míra stresu uživatele. 
 
 
Oblek Teslasuit se na scénu uvedl v roce 2016, kdy startup Tesla Studios rozjel projekt na crowdfundingové stránce Kickstarter.com. Projekt byl sice ukončen, ale v roce 2018 se na veletrhu CES povedlo oblek pro virtuální realitu předvést. Následně byl Teslasuit prezentován i na CES 2019, kde výrobce uvedl, že využití najde oblek především při akcích v nebezpečném prostředí, při výcviku astronautů nebo výcviku nouzové evakuace. Na veletrhu CES 2020 má být oblek vystaven již i spolu s rukavicemi. V současné době ale není toto VR vybavení od Teslasuit k dispozici pro běžného zákazníka. 
 
Zdroj: engadget.com


reklama