reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vývojáři Blizzardu se po reakci na Diablo Immortal nad sebou důkladně zamysleli

3.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Vývojáři Blizzardu se po reakci na Diablo Immortal nad sebou důkladně zamysleli
Loňský Blizzcon se rýsoval jako velice zajímavá a radostná událost pro studio Blizzard i jeho fanoušky. To celé ale zastínil titul Diabli Immortal, který si vyžádal velkou kritiku a nyní se dozvídáme, jaká na to byla ve studiu reakce.
Před Blizzconem 2018 si fanoušci dělali naděje na již čtvrté pokračování hry Diablo. Nový titul s názvem Diablo sice byl ohlášen, ale rozhodně ne v podobě, ve kterou mnozí doufali. Šlo o Diablo Immortal, mobilní a ne PC či konzolovou hru. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a ve zkratce byly prostě takové, že fanoušci poslali Blizzardy i s jejich Diablo Immortal do háje. 
 
 
Později se ukázalo, že zástupci studia sice očekávali, že fanoušci budou zklamaní, ale tak prudkou reakci prý rozhodně ne. Spoluzakladatel studia Allen Adham uvedl, že si je naprosto vědom zaměření fanoušků především na PC a mainstreamové herní konzole a osobně očekával podobnou reakci, jako když Blizzard uvedl verzi Diabla právě pro konzole nebo když představil Hearthstone.
 
Z jeho vyjádření je ale také zřejmé, že Diablo 4 se připravuje, ale nebude se o něm mluvit dříve, než to bude vhodné, nicméně fanoušci se právě obávají i toho, že Diablo Immortal na sebe váže prostředky, které mohly být využity pro rychlejší vývoj Diabla 4. To jsou ale všechno staré zprávy, takže co je nového? 
 
Před letošním Blizzconem mohli zástupci serveru Gamespot pohovořit se šéfem studia Blizzard, J. Allenem Brackem, který prozradil, že jeho tým se nad sebou po událostech minulého roku "vážně zamyslel", a to i nad reakcemi, že Blizzard ztrácí své kořeny a mění se k horšímu, za což může vliv firmy Activision. Brack ale tvrdí, že Blizzard se i nadále bude orientovat především na PC a ostatní platformy následují až potom. 
 
 
Brack mluvil právě o tom, že byla chyba lidem při představení Diabla Immortal dostatečně nezdůraznit, že Blizzardu půjde i nadále především o PC hráče a že ostatní platformy bere jako vedlejší příležitosti. Titul Diablo Immortal bude dále vyvíjen, ostatně Blizzard samozřejmě nezahodí několik let práce a slibuje, že se rozhodně vyvaruje toho, aby ve hře využil bezohledné způsoby monetizace. 
 
Během letošního Blizzconu bychom se tak dle této sebereflexe měli konečně dozvědět, jak to bude s diablovskou franšízou na PC dále. Diablo 4 je vyvíjeno už řadu let, ale tento vývoj měly postihnout výrazné změny, které často znamenají, že se prostě začíná znovu od píky. 
 
BlizzCon 2019 odstartuje 1. listopadu. 
 
Zdroj: Gamespot


reklama