reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 dostane v dubnu vylepšené chybové zprávy

1.2.2019, Radan Tuhý, aktualita
Windows 10 dostane v dubnu vylepšené chybové zprávy
Jednou z novinek, která by se měla dle dostupných informací objevit ve velké dubnové aktualizaci Windows 10, jsou vylepšené chybové zprávy při instalaci systému. S ohledem na to, že současné chybové kódy jsou poměrně matoucí, se jedná o krok správným směrem.
Chybové zprávy jsou bohužel běžnou součástí práce s počítačem, což platí i pro Windows 10. Jednou z vlastností aktuálních chybových zpráv je mimo jiné skutečnost, že ve většině případů neobsahují dostatečné množství informací (pokud vůbec nějaké informace obsahují) s výjimkou chybového kódu, který je pak potřeba dlouze dohledávat a pátrat po možných řešeních.
 

Nyní to vypadá, že bychom se brzy mohli dočkat změny. Pro velkou aktualizaci Windows 10 v dubnu letošního roku je totiž naplánovaná úprava, která spočívá ve vylepšené verzi chybových zpráv během instalace či velké aktualizace systému.

Jak je patrné z obrázku výše, chybová zpráva obsahuje kromě relativně přesného popisu problému také návrh řešení, které lze v některých situacích provést přímo z dialogu. Pokud by nebylo možné problém odstranit jednoduchou odinstalací či změnou nastavení, mělo by být přítomno také tlačítko pro více informací, které nás nasměruje na článek v odpovídající sekci webových stránek Microsoftu.

Jedná se určitě o krok správným směrem. Podobné vylepšení by se totiž určitě hodilo u modrých obrazovek při pádu systému. Takovou úpravu v nějakých budoucích verzích systému bychom zajisté velmi uvítali.

Zdroj: TechSpot


reklama