reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Fall Creators Update se spolehne na AI zabezpečení

29.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 Fall Creators Update se spolehne na AI zabezpečení
Windows 10 Fall Creators Update je druhá velká aktualizace tohoto systému, která přijde, jak už je z jejího označení jasné, někdy na podzim. Microsoft se nyní na svém blogu rozpovídal o tom, co plánuje ohledně jejího zabezpečení. 
Microsoft si chystá Windows 10 Fall Creators Update v souladu s tím, co slíbil již dříve. Jde o slib dodání dvou velkých aktualizací ročně. Jedna již přišla jako první Creators Update a další se tak chystá na podzim, přičemž velkým aktuálním tématem pro Microsoft je zabezpečení, a to ve světle masivních útoků takzvaného ransomware, vyděračského malware šifrující data na napadených počítačích, za jejichž zpřístupnění útočníci žádají výkupné v bitcoinech. 
 
/center>
 
Microsoft tak má nové nápady, jak do ochrany proti malwaru zapřáhnout umělou inteligenci a mluví o systému, který dohromady svede pokročilé zpracování dat, strojové učení, automatizaci a analýzu chování uživatelů.
 
 
Středobodem toho všeho tak má být právě umělá inteligence s jejímž využitím chce Microsoft efektivně blokovat útoky malwaru, i když půjde o takové, které se dosud neobjevily, a jejich podstata tak ani nebyla předem známa. Jde o technologii, která bude zahrnuta v Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP). 
 

ATP by tak měl být součástí podzimní aktualizace Windows 10, ale přijde i pro systémy Windows Server, a bude obsahovat funkce jako Windows Defender Exploit Guard, Windows Defender Application Guard a vylepšené Windows Defender Device Guard a Windows Defender Antivirus. 
 
Microsoft zde bude využívat mnoho AI funkcí ze svého Intelligent Security Graph (ISG), které budou dynamicky tvořit pravidla a politiku využívanou proti útokům, přičemž slibuje, že ty by měly být zastaveny už na prvním počítači s Windows 10, na který narazí. ATP bude nejdříve k dispozici pro verze Business, Enterprise a Server a později přijde pro všechny verze. 

My uvidíme, co to bude pro naše systémy znamenat třeba i z hlediska potřeby výkonu a komunikace po síti. 

Zdroj: Microsoft
reklama