Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi v ČR prodává Curved Gaming Monitor 30" s 200Hz frekvencí za 6000 Kč

26.9.2023, Milan Šurkala, aktualita
Xiaomi v ČR prodává Curved Gaming Monitor 30" s 200Hz frekvencí za 6000 Kč
Xiaomi je známo výrobou a prodejem levného hardwaru, který nabízí příznivý poměr ceny a výkonu. Do této kategorie by mohl zapadat i nový zakřivený herní monitor s 30" úhlopříčkou. Má poněkud neoriginální název Mi Curved Gaming Monitor 30".
Společnost Xiaomi před několika měsíci představila výrazně širokoúhlý herní monitor Mi Curved Gaming Monitor 30". Ten se nedávno dostal do předobjednávek a nyní už je v Evropě (včetně našeho trhu) i skladem a můžete si ho zakoupit. Podobně jako jiné produkty Xiaomi, i tento model se snaží hrát na příznivý poměr ceny a výkonu. Specifikace monitoru nejsou moc detailní, ale něco málo se stejně dozvíme. Má tedy 30" úhlopříčku a rozlišení 2560×1080 pixelů (21:9), což není mnoho. Jde tak v podstatě o trochu rozšířený Full HD displej. Podle maximálního kontrastu 3000:1 se dá usuzovat, že tu najdeme panel typu VA. Nezapomnělo se ani na zakřivení, které činí 1800R.
 
Mi Curved Gaming Monitor 30"
 
Hráči jistě ocení vysokou obnovovací frekvenci až 200 Hz včetně synchronizační technologie AMD FreeSync Premium, naopak nepotěší delší 4ms odezva. V případě maximálního jasu je nutné se spokojit s 300 nity. Monitor pokrývá 99 % barevného prostoru sRGB, má 8bitové barvy (16,7 mil. barev) a je vybaven portem HDMI 2.1, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 a jedním audio jackem. Podporuje i režimy PIP a PBP. Na českém trhu se jeho cena obvykle pohybuje okolo 6000 Kč s DPH.
 
Mi Curved Gaming Monitor 30"
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.