reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Yi Outdoor Camera: ochrání dům za každého počasí

5.11.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Yi Outdoor Camera: ochrání dům za každého počasí
Společnost Yi Technology, která byla dlouho spojena s Xiaomi, uvádí novou venkovní kameru, která je určena k ochraně domácnosti. Nahrává ve Full HD a záznam může ukládat do cloudu, nechybí přitom ani noční vidění.
Čínský startup Yi Technology nepřestává dodávat nové produkty ani po ukončení spolupráce s Xiaomi. V nabídce má různé akční, panoramatické či palubní kamery, ale také domácí kamery sloužící k ochraně rodiny i majetku. A právě do poslední kategorie patří Yi Outdoor Camera. Jak už název napovídá, určena je pro instalaci ve venkovním prostředí, může tedy pomoci ohlídat okolí domu či zahradu. Díky modernímu minimalistickému designu nebude domu rozhodně dělat ostudu a flexibilní držák potom umožňuje natočení tím směrem, který uživatel potřebuje. Robustní konstrukce vydrží rozmary počasí, jako je slunečno, mráz nebo deštivo. Výrobce uvádí provozní teplotu od -15 do +50 °C a certifikaci IP65, která potvrzuje odolnost proti prachu a vodě.
 
 
Kamera nahrává obsah ve Full HD rozlišení (1080p) při úhlu záběru 110 stupňů a funguje také za nízkého osvětlení, kdy je využíváno noční vidění se snímkovací frekvencí 20 fps a viditelností 15 metrů. Obsah je odesílán do cloudu, kde je zašifrován a dostupný z libovolného zařízení, takže ani při krádeži či poškození kamery nepřijde uživatel o záznam. Přístup ke službě Yi Cloud je zpoplatněn, první měsíc však uživatel může vyzkoušet bezplatně. Kromě toho jsou videa ukládána na místní úložiště o kapacitě 8 až 32 GB, přičemž postupným promazáváním starších záznamů je zajištěno, že volné místo nikdy nedojde.
 
Kamera podporuje Wi-Fi, která umožňuje bezdrátové propojení s mobilní aplikací Yi Home Camera (dostupná pro iOS 7.0 a Android 4.4 nebo vyšší), stejně jako s počítačovým programem Yi. Kameru lze tedy ovládat na dálku, stejně tak může uživatel dostávat inteligentní upozornění na pohyb nebo sledovat živý stream ukazující dění v okolí domu. K dispozici je také automatický alarm, který by měl odradit zloděje či jiného narušitele. Také je možné propojení s více zařízeními a účty, takže k jedné kameře může přistupovat třeba více členů domácnosti. Po instalaci na zeď je nutné kameru ještě připojit k elektrické síti, k čemuž slouží dodávaný třímetrový kabel.
 
Yi Outdoor Camera se začala na vybraných trzích prodávat za 99 dolarů, v přepočtu necelých 2 200 Kč bez DPH.
 


reklama