reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer XB321HK: 32" herní predátor

2.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Acer XB321HK: 32" herní predátor
Společnost Acer vysílá na trh monitor Predator XB321HK, který je určen pro velice náročné uživatele, o čemž vypovídají již jeho základní specifikace. Jeho 32" obrazovka typu IPS dosahuje rozlišení Ultra HD a nechybí ani G-Sync.
Jak bylo napsáno ve včerejší aktualitě o podílu AMD na trhu s grafickými kartami, v minulém roce bylo zaznamenáno, že po několikaleté stagnaci se počet prodaných grafických karet pro nadšence (aktuálně GTX 970 či R9 390 a vyšší) zdvojnásobil. Na tom se právě podílel nástup herních monitorů, mezi něž patří i Predator XB321HK od firmy Acer. Ten je určen pro výkonné sestavy založené na grafických kartách GeForce, a to z toho prostého důvodu, že nabízí rozlišení Ultra HD (3840 x 2160) a podporu NVIDIA G-Sync pro sychronizaci monitoru s výstupem grafické karty.





Zákazníci se také mohou těšit na 32" (81,3 cm) obrazovku typu IPS, která slibuje kvallitní pokoukání, přičemž obnovovací frekvence se pochopitelně zastavila na 60 Hz. Na vyšší obnovovací frekvence na tomto rozlišení si budeme muset ještě počkat, neboť aktuální generace monitorů využívá ještě rozhraní DisplayPort 1.2 (či 1.2a). Na světě už ale jsou specifikace DisplayPort 1.4 slibující podporu 8K i HDR.





Design monitoru je již dobře známý a vlastní sérii Acer XB1 Predator a prozrazuje jej především stojan a červené prvky. Co se týče ostatních specifikací, Acer slibuje 100procentní pokrytí barevného prostoru sRGB, maximální jas 350 cd/m2, schopnost zobrazit až 1,07 miliardy barevných odstínů a na výběr je mezi odezvou 4 ms a 2 ms. Stojan umožní nastavit výšku v rozsahu 120 mm a naklopení -5 až +20 °. Natáčet panel do stran možné nebude, ale zato nechybí pivot. Připojení zajistí vedle DisplayPort 1.2 také HDMI, ale to je na Ultra HD omezeno 24Hz obnovovací frekvencí. Zabudován je tu také USB 3.0 hub.

No a to vše pochopitelně nebude za hubičku, ale za doporučených 1299 dolarů.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama