reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazon testuje drony jen 600 metrů za hranicemi USA

31.3.2015, Jan Pánek, aktualita
Amazon testuje drony jen 600 metrů za hranicemi USA
Poté, co v USA nemohl Amazon testovat své drony kvůli průtahům v povolení, sice možnost testovat získal, ale jen za určitých podmínek, které se Amazonu nelíbí. Takže teď testuje jen asi 600 metrů od amerických hranic v Kanadě.
Amazon se již od prosince 2013 snažil získat povolení od FAA (Federal Aviation Administration - Federální letecký úřad), který nakonec dostal, o čemž jsme informovali zde. Ale nakonec vyšlo najevo, že Amazonu se podmínky, za kterých musí testovat, vůbec nelíbí a že už testuje v dalších zemích, o čemž jsme informovali zde.

Teď se situace nabírá ještě absurdnější charakter, jelikož se ukázalo, že Amazon se svým týmem testuje své drony asi 600 metrů od kanadské hranice s USA. V Kanadě má totiž povolení již dlouho a není tam svazován tak přísnými podmínkami.

Kanadský testovací program běží v tajné oblasti Britské Kolumbie v Kanadě, toto bylo odhaleno koncem března letošního roku. To ale nemusí být žádné překvapení, protože Amazon již dříve říkal, že pokud si FAA nepospíší s povolením testování, tak své testování může přestěhovat mimo USA.

Amazon se přes všechna odhalení snaží udržet testování v Kanadě v tichosti. A to i přestože tam početný tým postupuje s vývojem poměrně rychle dopředu.

"Konečný cíl Amazonu je nechat drony létat ve volném prostoru od 200 stop (60 metrů), kde končí budovy, do 500 stop (150 metrů). Do této oblasti chce společnost nasadit drony, které jsou lehčí než 25 kg, které létají koridory delšími než 16 km, rychlostí 80 km/h a nesou až 2,5kg balíčky," říká zpráva od The Guadrian.

Testování v Kanadě probíhá k vyzkoušení myšlenek a konceptů pro budoucí zásilkovou službu dronů. Testy probíhají na otevřeném pozemku s plnou podporou kanadské vlády.

"Vizionáři Amazonu využívají tolerantního prostředí kanadské strany hranic, aby vyladili základní rysy toho, co doufají, že se stane úspěšný systém zásilkového dodání drony. Jeden z prototypů hybridního dronu umí například vzlétat a přistávat vertikálně a létat horizontálně."

Amazonu se testování v Kanadě jednoznačně vyplatí, protože nemusí daleko, aby mohl testovat za takových podmínek, jaké by si přál mít v USA. Tam jsou ale problémy s legislativou, která ještě není připravená na nepilotovaná letecká zařízení, jakými jsou drony.

Zdroj: eWeek
reklama