reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD FidelityFX Super Resolution zamíří i na konzole Microsoft Xbox

7.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
AMD FidelityFX Super Resolution zamíří i na konzole Microsoft Xbox
Technologie AMD FidelityFX Super Resolution bude představena 22. června. Prozatím o této funkci zvyšující rozlišení víme pár informací, které nyní doplňuje to, že se objeví i v herních konzolích Microsoft Xbox.
Před několika dny společnost AMD oznámila, že uvede novou technologii FidelityFX Super Resolution (FSR). Ta má být konkurencí Nvidia DLSS, nicméně na rozdíl od řešení Nvidie, FidelityFX není vázáno na konkrétní hardware, neobsahuje umělou inteligenci, nepotřebuje tak ani trénování a jde o open source podporující i API DirectX 12/11 a Vulkan. Poběží tedy i na starších GPU (Radeon RX5000, RX500, Vega včetně např. GeForce GTX), využít ji bude možné i na APU Ryzen s integrovaným GPU Radeon. Otázkou ale bude samozřejmě kvalita obrazu a výsledný výkon, každopádně jde o řešení, o které vyjádřil už zájem i Intel, a poslední informace hovoří o tom, že se této technologie dočkáme i v herních konzolích.
 
AMD FidelityFX Super Resolution
 
Prozradil tak mluvčí Microsoftu v rozhovoru pro server IGN. Ten přiznal, že hodlají FidelityFX podporovat na Xboxu, což je dle jeho slov skvělá metoda, jak zvýšit rozlišení a snímkovací frekvence. Více detailů se máme dozvědět později. Zda se objeví i na konzoli Sony PlayStation 5 (čemuž nic nebrání, ostatně má také moderní GPU s RDNA2), je prozatím nezodpovězenou otázkou. 
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama